УКР РУС

Після матчу "Барселона" - "МЮ"

29 травня 2011 Читать на русском

Сер Алекс знову скидає капелюха перед каталонцями. Вдруге за три сезони Барселона у фіналі ліги Чемпіонів УЄФА здолала "Манчестер Юнайтед".

Педро Родрігес всередині першого тайму фінального протистояння відкрив рахунок. На це у манкуніанців відповідь ще знайшлася - рівновагу повернув Вейн Руні.

Проте, після перерви "блауграна" більш ніж переконливо довела власну перевагу. Спочатку найкращий футболіст світу Ліонель Мессі вивів вперед представників Іспанії на 54-й.

Ще через 15 хвилин Давід Вілья зняв усі питання стосовно власника 56-го кубка найсильнішої команди старого континенту. 3:1 - “Барселона” вчетверте у своїй історії та втретє у цьому тисячолітті перемагає і лізі Чемпіонів.

“Я поважаю Лео і говорив це вже не раз. Найкращий гравець, якого я коли-небудь бачив, можливо кращого взагалі більше не побачу. Ми добре грали, маємо класних гравців, але він - це запорука успіху. “Барселона” завжди сильна, але без Мессі ми б були на іншому рівні. Він єдиний у своєму роді, унікальний. Надіюсь йому не стане нудно, і думаю, клуб зможе дати йому гравців, які здатні зробити так, щоб Лео й далі грав у своє задоволення”, - каже головний тренер "Барселони" Хосеп Гвардіола.

“За весь час моєї тренерської кар’єри... Скажу так, це найкраща команда, проти якої я грав. Думаю, усі це визнають... і я теж. Це нелегко програти знову, але "Барселона" на це заслуговує, вони прекрасно грають і отримують насолоду від власного футболу”, - каже головний тренер Алекс Фергюсон МЮ.

“Для мене було важливим виконати індивідуальну роботу і загалом командну. Коли гра закінчилась, я гордився тим, що зробив на полі. Але коли ти ще й забиваєш - ти на сьомому небі від щастя”, - каже нападник "Барселони" Давід Вілья.

“Ну, Мессі виграє "Золотий м’яч" в січні, правда? Якщо він продовжуватиме у тому ж дусі, він його виграє. Мессі - номер один”, - каже капітан "Барселони" Хаві.

“Легше, якщо сприймати цю гру лише як останній матч у кар’єрі. Звичайно, хотілось би виграти, однак не склалось. Але життя продовжується, завтра знову світитиме сонце, а ми від цього радітимемо”, - каже воротар МЮ Едвін ван дер Сар.