УКР РУС

"Після інциденту Суркіс викликав мене в кабінет", – екс-легіонер Динамо розповів про сутичку з Сабо

14 квітня 2020 Читать на русском

Колишній хавбек Динамо Єрко Леко зізнався, що свого часу заступався за Флоріна Черната перед головним тренером киян.

"Мені пригадується робота з Йожефом Сабо. А, точніше, один епізод, в якому ми з ним серйозно посварилися, після чого він на місяць відсторонив мене від команди.

Ребров пояснив, чого не вистачало Сабо, аби стати другим Лобановським

Грали ми в Донецьку, і в одному з епізодів Чернат не зміг прийняти м'яч після вкидання з ауту, в результаті суперник організував небезпечну контратаку. Сабо кричить йому з технічної зони: "Флорін, так-перетак, що ж ти м'яч прийняти не можеш?! Та прийми ти його!". Чернат, коли на нього кричать в такому тоні, відразу губиться на полі – не відкривається, ховається від партнерів, якщо отримує передачу, то віддає відразу ж м'яч ближньому.

Я грав в опорній зоні, і добре бачив подібні зміни в ньому. Так ось, в тому моменті я був поруч з тренерської лавою і кажу Сабо: "Та годі вже кричати на нього, він губиться від вашого крику". Йожеф Йожефович відразу ж переключився на мене, а через п'ять хвилин і зовсім замінив.

Потім, наскільки я розумію, тренер поскаржився президенту, і Ігор Михайлович викликав мене до себе в кабінет. А я пояснив, що тоді не за себе заступився, а переживав за команду, хотів, щоб вона грала краще. Зараз же я розумію, що Сабо також хотів кращого для своєї команди, хотів перемагати в кожному матчі, в кожному епізоді, тому він для мене точно не в категорії поганих тренерів", – цитує Лєко офіційний сайт киян.

Нагадаємо, хорватський хавбек захищав кольори Динамо у 2002-2006 роках.

"Спадщина Лобановського зіграла злий жарт": Хацкевич, Ребров, Гармаш, Циганков і Ко – очима польського фана Динамо