УКР РУС

Після 24 "ліваків" голова або четвертий прямий. Огляд 30 туру Бундесліги

14 квітня 2014 Читать на русском

Про ганьбу "Баварії" за останні три роки та про сімнадцять невдалих миттєвостей сезону - серед іншого у цьому огляді.

СЕРІЇ
"Герта" не виграє вже вісім матчів підряд, що є найтривалішим негативом серед усіх команд першості.

Дортмундська "Борусія" не програла чотири останні гри з "Баварією". В історії було лише два випадки тривалішої безпрограшної серії у поєдинках з "Баварією". По п'ять разів не програвали "Вердер" та "Кельн".

"Шальке" в останніх 10 домашніх іграх здобув 28 очок і вже навіть не думає прощатися з Лігою чемпіонів.

У цьому десятилітті "Айнтрахт" Ф ще не виграв в гостях у "Шальке" (4 нічиї, 7 поразок). Востаннє "орли" прилетіли з перемогою у травні 1999 року.

Мірко Сльомка - домашній чоловік. Команди під його керівництвом не вміють грати на виїзді. З "Гановером" Сльомка програв останні дев'ять ігор в гостях і пішов, а тепер четвертої поспіль поразки на виїзді зазнає "Гамбург" під його керівництвом.  У цілому, це вже сьома поразка "ромбів" на виїзді. Триваліші такі серії у "Гамбурґа" вже були, тож зі Сльомкою є всі шанси побити антирекорд.

"Вольфсбурґ" забив у 22-ій грі поспіль і встановив свій клубний рекорд.

ГОЛИ
Сеяд Саліховіч, забивши 44-ий гол у Бундеслізі за "Хофенхайм", став накращим бомбардиром в історії команди.

Форвард "Байєра" Штефан Кіслінг забив найшвидший гол сезону (на 40 секунді). Цього сезону, ще ніхто не забивав гол у німецькій першості на першій хвилині.

Атакувальний півзахисник "Шальке" Макс Майєр став наймолодшим гравцем в історії Бундесліги, якому вдалося забити шість голів у Бундеслізі (18 років 210 днів).

Форвард з Венесуели у лавах ґладбахської "Борусії" Хуан Аранґо забив свій 25 гол у Бундеслізі. Після двадцяти чотирьох влучних пострілів лівою ногою двадцять п'ятий вдався головою.

Через 18 пропущених голів в останні 15 хвилин гри "Штутгарт" втратив цього сезону вже 16 очок.

Атакувальний півзахисник "Гамбурґа" Хакан Чалханоглу забив четвертий гол зі штрафного - найкращий показник серед усіх гравців Бундесліги цього сезону.  

Нільс Петерсен забив свій перший автогол у професіональній кар'єрі. Він став п'ятдесят першим автоголом у бундеслігівській історії "Вердера". До рекорду франкфуртських "орлів" бракує ще одного влучання у свої ворота.

ЮВІЛЕЇ
Алєксандер Майєр у своїй трьохсотій грі за "Айнтрахт" не зумів завдати по воротах суперника жодного удару.

Юрґен Кльоп феєрично відсвяткувай свій двохсотий матч  у Бундеслізі як наставник "Борусії".

ЦІКАВО
У цьому турі своїх прихильників перемогами потішили семеро господарів матчів - більше ще не було цього сезону.

"Хофенхайм" у 13 матчах другого кола набрав 22 очка. Більше у другій частині чемпіонату команді із Зінсхайму ніколи не вдавалося набрати.

"Баварія" вперше за три з половиною роки не зуміла здобути перемогу у трьох поспіль матчах Бундесліги. Востаннє таке було у кінці літа 2010 року, коли на тренерській лаві сидів Луї ван Гаал. Двох поспіль поразок мюнхенці не знали з листопада 2011 року.

"Гамбурґ" встановив клубний антирекорд: 17 поразок за сезон команда собі ніколи не дозволяла. До завершення чемпіонату ще чотири гри і "ромби" можуть позбутися статусу єдиної команди, яка завжди виступала у Бундеслізі.

Форвард "Шальке" Клас-Ян Хюнтелар втретє поспіль не реалізував пенальті.

Гравець атаки "кобальтових" Джеферсон Фарфан вперше у Бундеслізі забив гол зі штрафного.

"Гановер" завдав по воротах "Гамбурґа" 31 удар. Більше ударів "Гановер" не завдавав по воротах суперників в одному матчі з часу повернення у Бундеслігу у 2002 році.

Лише у 20 офіційній грі цього сезону "Фрайбурґ" не зумів забити гол на домашній арені.  

"Вольфсбурґ" здобув шосту перемогу у сезоні після першого пропущеного гола - найкращий показник.