УКР РУС

Піко: Мене прозвали Черепашкою ніндзя, але я не образився

29 жовтня 2015 Читать на русском

Захисник "Дніпра" Андерсон Піко розповів про важкий період у своїй кар'єрі та про адаптацію в Україні.

- Я не грав в "Греміо". Мене віддавали в оренду. Це страшенно пригнічувало. Настрій пригнічений, тренуватися не хотілося. 2009-й і 2010-й рік - найгірший етап моєї кар'єри.

- Це правда, що ви шість місяців не грали у футбол?

- Так. Був ще один момент, коли я себе запустив. Це сталося приблизно півтора роки тому, перед "Фламенго".

- Були думки піти з футболу назавжди?

- Моя кар'єра не розвивалася, а йшла вниз по похилій. Я був без клубу і майже не тренувався весь цей час. Але в один момент зрозумів, що так продовжуватися не може. Не можна опускати руки, тим більше коли твоя дружина вагітна. Гроші закінчувалися, я взяв квиток до Ріо, за 24 години подолав 1500 км, після чого набрав номер Вандерлея Лушембургу, з яким працював в "Греміо". Він не повірив, що я заявився в Ріо з Порту-Алегрі! Я попросив його потренуватися з "Фламенго". В той момент я пристойно набрав вагу, але за два місяці скинув 13-14 кіло. Все налагодилося, я підписав контракт з "Фламенго" і повернувся у великий футбол.

- Яка у вас була мінімальна вага?

- Десь 73-74 кг.

- Скільки зараз?

- 83-84.

- Хто вас Черепашкою ніндзя прозвав?

- Вандерлей Лушембургу. Якраз, коли я прийшов до нього в "Фламенго". Він подивився на мене і сказав, що я вилитий Черепашка. Я не образився, правда.

- Як вас в "Дніпрі" називають?

- Так само.

- У "Дніпрі" чимало бразильців. З ким в першу чергу у вас зав'язалися дружні стосунки?

- З усіма. Ми одна велика сім'я. За природою я товариський, для мене не проблема подружитися з ким би то не було, навіть тут, у чужій для мене країні.

- Перші враження від українського чемпіонату?

- Чемпіонат захоплюючий і помітно відрізняється від бразильського. У нас вся гра йде через пас, техніку. В Україні багато єдиноборств. Тут складніше грати і з тактичної точки зору. У Бразилії футбол більше заточений на креатив.

- Як вам Дніпропетровськ?

- Дніпропетровськ - гарне місто! Мені він чимось нагадав місто мого рідного штату Грамадо. Безумовно багато схожого.