УКР РУС

Піке оголосив про своє майбутнє в збірній Іспанії у світлі подій на референдумі за незалежність Каталонії

4 жовтня 2017 Читать на русском

Захисник Барселони та збірної Іспанії Жерар Піке готовий і надалі захищати кольори "Червоної Фурії" попри сумнозвісні події під час референдуму за незалежність Каталонії.

"Покинути збірну Іспанії зараз було б неправильно з мого боку. Це означало б, що люди, які освистують мене, мають рацію. Я не вірю, що такої позиції, як і вони, притримується більшість людей в Іспанії. Я хочу виправити цю ситуацію. Мої партнери по збірній Іспанії також хочуть, щоб я залишився.

Мене дуже болить ця ситуація. Мої партнери по збірній не заслуговують на те, щоб їх колегу освистували. А ле я розумію, що припинити це буде непросто.

Піке зі сльозами на очах заявив, що готовий піти зі збірної Іспанії

Я планував продовжити кар'єру в збірній Іспанії і після чемпіонату світу. Не хочу покидати команду через чорний вихід. Я виступаю за збірну з 15 років. Це моя сім'я. Я не маю нічого проти Іспанії.

Частина населення Іспанії хотіла б вийти з її складу. Політики повинні робити свою справу та вирішити це питання. Каталонія – це 18-річний підліток, який хоче піти з дому. Уряд Іспанії повинен розпочати діалог, або син покине домівку. Найважливіше – це взаємна повага та діалог", – сказав Піке на спеціальній прес-конференції у таборі збірної Іспанії.

Нагадаємо, 1 жовтня у Каталонії відбувався референдум про від'єднання від Іспанії. Мадрид оголосив голосування незаконним і намагався його зупинити за допомогою поліції. Внаслідок сутичок між правоохоронцями та місцевими жителями під час референдуму кількість постраждалих перевищила 700 осіб.