УКР РУС

Підсумок 11 туру Першої ліги: Розгромна поразка одного із лідерів, або "Зірка" знову на вершині

6 жовтня 2015
Автор: Дмитро Гончар

"Футбол 24" підбиває підсумки чергового туру серед першолігових команд

За звичною традицією нашого підсумку розпочнемо його із найгарячіших протистоянь туру. На цей вікенд припало одразу два надцікаві поєдинки, з яких виділити якийсь один було просто неможливо. Звичайно, що мова йде про ігри "Гірник" - "Динамо-2" і "Зірка" - "Геліос".

Якщо у першому матчі ми побачили два досить швидкі м'ячі від "гірників", які поставили киян у вкрай незручне становище, з якого вони так протягом матчу і не знайшли виходу. То у паралельному поєдинку ніщо не віщувало біди для харків'ян, які близько 50-ти хвилин відіграли із "Зіркою" на рівні. Проте пропустивши на старті другої половини гри - знітились і отримали в додачу ще "три банки".

Чи заслуговували на такий розгром хлопці Сізіхіна? Швидше ні, ніж так, проте, як то кажуть, результат на табло, а все решта лірика - три пункти дістаються кіровоградцям, які реабілітуються у цей феєричний вечір за невдачу в Полтаві, повертаючи собі першу сходинку в лізі. 

Один із нещодавніх кривдників "Зірки" "Полтава" вчергове залишилась без очок. На цей раз полтавці поступились "Іллічівцю", для якого ця гра стала вже шостою за останні дев'ятнадцять днів. Незважаючи на такий жорсткий графік маріупольці виглядали достатньо свіжо, на відміну від "чорно-білих", які окрім безлічі "гірчичників" і порушень правил нічим на полі не запам'ятались.

Доволі несподівано без залікового багажу по домівках роз’їхались "Миколаїв" з "Тернополем". До слова, останні зупинились у своїй переможній серії на позначці у два матчі, у той час коли комсомольські "гірники" після переконливої перемоги над "корабелами" лише досягли такого показника. А вже наступних вихідних підопічні Жабченка матимуть змогу довести свою "білу полосу" як мінімум до трьох ігор. Камбек реальний?

Взагалі цікаво, що в цьому турі було зафіксовано лише одну виїзну перемогу - "Нива" поступилась "Авангарду", який крок за кроком підбирається до середини таблиці. Проте такі успіхи краматорців швидко тліють на фоні звершень інших дебютантів ліги - "Оболоні-Бровар" та "Черкаського Дніпра". Останні двоє, здобувши впевнені перемоги у цьому турі впритул наблизились до найвищих сходинок чемпіонату. Хлопці зупиніться, це ж вам не Друга ліга, хіба ні? 

Відвідуваність

Найбільше глядачів у цьому турі завітало на матч в Кіровограді - 2873 людини, на другому місці стадіон в Черкасах - 2200. В середньому ігри цього туру відвідало 1376 вболівальників. 

"Нива" - "Авангард" - 0:1

Гол: Нехтій, 66

"Гірник" - "Динамо-2" - 2:0

Голи: Ямполь, 5, Рябов, 32

"Зірка" – "Геліос" - 4:0

Голи: Б. Баранець, 48, 61, Чічіков, 70, Акименко, 90

"Черкаський Днпіро" - "Десна" - 2:0

Голи: Скарлош, 74, Батальський, 90+1

"Гірник-Спорт" - "Миколаїв" - 3:1

Голи: Марусич, 25, Герасимець, 70, Голядинець, 90+1 - Берко, 86

Вилучення: Ломко, 36 (ГС), друга жовта

"Оболонь-Бровар" – "Нафтовик-Укрнафта" - 3:0

Голи: Фаворов, 32, Продан, 38 Коваленко, 89

"Суми" - "Тернопіль" - 4:1

Голи: Голіков, 22, Лебеденко, 45+3, Гребенюк, 51, Сидоренко, 72 - Сороцький, 17

Дмитро Гончар, Футбол 24