УКР РУС

Підсумки 8 туру Першої ліги: "Динамівці" виходять в лідери, чорний день Тернополя

16 вересня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" підбиває підсумки чергового туру серед першолігових команд.

Зазвичай що більше розголосу надається іграм із вивіскою "матч туру", то вірогідність, що дійство на полі відповідатиме солідному рівню, який ви вже встигли прокрутити в себе у голові, різко зменшується. 

Щоправда, такий варіант розвитку подій не підпадає під опис протистояння "Нафтовика" і "Зірки". Адже обоє показали гру з характером, попри те, що напередодні старту ми відчували певний скепсис щодо видовища в найближчі півтори години. Справа в тому, що поразка, за умови перемоги конкурентів, могла суттєво перекроїти положення у турнірній таблиці. Тому очікувалося, що команди поставлять собі за мету зіграти на нуль, адже вони, врешті-решт, не в казино, аби ризикувати. Проте, як ми помилялись...

Команди стартували, як то кажуть, одразу з місця в кар'єр - Войцеховський буквально після сигналу про початок гри зумів скористатись помилкою захисника "нафтовиків" і рахунок відкрити. Після чого охтирці мали ще декілька можливостей рахунок подвоїти, проте цим епізодам перетворитись у щось більше не судилось. Гості у свою чергу, оговтавшись від такого стартового натиску підопічних Книша, в наступну ігрову годину повністю затьмарили cвоїх візаві. Спочатку, у першому таймі, рахунок зрівнявши, а вже по перерві влучні постріли від Локітонова й Бацули поховали шанси охтирців бодай на нічию. Ось це так поворот! По-іншому й не скажеш, хоча гостям й вдалось скоротити рахунок до мінімуму, проте на більше "нафтовикам" забракло часу, а так могла б повторитись історія із "Сумами", проте цього разу із щасливим кінцем для господарів.

Серед когорти ж інших суботніх матчів варто виділити те, що дебютанти ліги "Авангард" і "Черкаський Дніпро", які до того ще не перетинались в рамках цього турніру, зіграли між собою внічию. Вона дозволила черкащанам опинитись на четвертій сходинці. Випадковість це чи закономірність? Дізнаємось вже за тиждень-другий. Проте зараз гра підопічних Столовицького подобається, нагадуючи минулорічний "Гірник-Спорт", котрий тоді зовсім неочікувано у статусі дебютанта завершив чемпіонат на третій сходинці.

Що ж стосується самих комсомольців, то цього разу їм вдалось здобути складну перемогу над "Сумами", яка дозволила підопічним Жабченка покинути останнє місце. Звичайно, що перспектив і радощів від того не побільшало, але промінь надії завдяки цій вікторії, за довгий час, нарешті заглянув й на подвір'я "гірників".

У свою чергу "гірники", щоправда, вже із Кривого Рогу, зіграли втретє поспіль внічию, цього разу такої честі удостоїлась чернігівська "Десна", яка лише наприкінці матчу зуміла рахунок зрівняти.

Як вже потім зауважать головні керманичі обох клубів, що гра була видовищною, проте якби хтось виграв, то було б веселіше, а так результат повністю закономірний. Як наслідок ще одна мирова в цьому турі.

Нічийна тенденція туру знайшла своє місце й у Полтаві. Щоправда, на відміну від вищезгаданих ігор, попри потуги з обох сторін, глядачі залишились з нічим - рахунок так і не був відкритий.

Неділя ж нас готувала до протистояння двох тернопільських і київських команд. Однак протистояння як такого не відбулось - беззаперечна перемога Києва. Не в силах зараз команди із Західної України вкупі з всіма проблемами, які їх переслідують на полі і поза ним, тягатись із молодими "динамівцями" і "пивоварами", котрі в найкоротший термін бажають оформити повернення в еліту.  

До слова, за "біло-синіми" уважно споглядав Сергій Ребров (А це +100 до мотивації, якщо не більше). Тому залишається сподіватись на те, що вінок, який був покладений на стадіоні в Тернополі, стане лише чиїмось невдалим жартом, а не початком кінця тернопільського футболу.

На десерт ж нам залишили поєдинок із розряду інтрига-інтрига й ще раз інтрига, принаймні так мало бути. Та й так було до хвилини 54-ої, а потім Буличов збільшив перевагу "корабелів" до двох м'ячів, і практично зняв всі питання про переможця в цій зустрічі. А надалі була лише одна команда на полі, яка справді грала у футбол, на відміну від "азовців", котрим, схоже, перенесення ігрових матчів з туру в тур вилізло боком - заслужена перемога "Миколаєва".

"Нафтовик-Укрнафта" – "Зірка" - 2:3

Голи: Войцеховський, 4 Сторубльовцев, 90+1 - Мостовий, 39, Локтіонов, 52, Бацула, 73

"Авангард" – "Черкаський Дніпро" - 1:1

Голи: Довбиш, 53 (пенальті) - Аксьонов, 30 (автогол)

"Полтава" - "Геліос" - 0:0

"Суми" – "Гірник-Спорт" - 0:1

Голи: Івашко, 80

Вилучення: Жабченко (головний тренер), 45 (ГС), пряма червона

"Десна" – "Гірник" - 1:1

Голи: Бовтрук, 86 - Чечеленко, 9

"Динамо-2" – "Нива" Т – 1:0

Голи: Братков, 45+3

"Тернопіль" – "Оболонь-Бровар" – 0:2

Голи: Фаворов, 39 (пенальті), 89

"Миколаїв" – "Іллічівець" – 4:0

Голи: Саркісян, 26, Буличов, 54, Котелюх, 88, Батюшин, 90+2

Дмитро Гончар, Футбол 24