УКР РУС

Підсумки 3 туру УПЛ: Провальні експерименти та сюрприз від новачків

3 серпня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" підводить підсумки 3-го туру чемпіонату України.

"Олімпік" - "Карпати" - 0:1

Гол: Кожанов,20

"Олімпік" не зміг реалізувати купу своїх моментів, за що і поплатився. Один провальний епізод у виконанні Тищенка біля своїх воріт призвів до взяття воріт Кожановим і у підсумку - до втрати очок.

Донеччани непогано атакували протягом усього матчу і мали 3-4 дуже хороші гольові нагоди, однак виконавська майстерність підвела підопічних Санжара у завершальній стадії.

Не врятував "Олімпік" навіть кремезний нігерійський новачок Келвін, який вийшов на вістря атаки на половину другого тайму. Однак справити хороше враження своєю грою він не зміг. Велике бажання, але занадто багато браку. Форварду знадобиться час на адаптацію.

"Карпати" ж справили неоднозначне враження. Забивши гол, команда Йовічевіча сіла на власну половину і намагалась діяти на контратаках, які, варто відзначити, інколи були дуже гострими. Проте, аж занадто багато дозволили "леви" створити супернику біля своїх воріт, враховуючи насичений захист. Особливо проблемними виявились стандарти у виконанні "Олімпіка", під час яких гравці "Карпат" постійно губили гравців. Помітно було також, що "Карпатам" важко грати без м'яча.

Однак, "Карпати" вистояли і взяли на виїзді три очки, пожертвувавши якістю гри заради результату.

Львів'яни перебувають на третій позиції з 6 очками, а "Олімпік" на 12-й з 2 очками.

"Шахтар" - "Говерла" - 2:0

Голи: Тейшейра,50; Едуардо,74

Мірча Луческу перед матчем Ліги чемпіонів з "Фенербахче" вирішив провести масову ротацію складу. Перший матч в основному складі провів Коваленко, який склав пару опорників з Малишевим, вперше після повернення у основі вийшов Феррейра, повернувся Азеведо.

З першим хвилин стало зрозуміло, як буде грати "Говерла" і що цей матч не стане схожим на попередній, коли ужгородці хоч і поступились, але гостро діяли у атаці, не ставили автобус і змогли забити "Шахтарю" тричі. В цій грі "Говерла" обрала суто оборонну тактику, забувши про контратаки. Відтак, рано чи пізно команда Грозного мала пропустити, адже наглухо сідати у свою карну зону проти "Шахтаря" протягом усього матчу - не найкращий план, якщо прагнеш здобути бодай один бал.

Пропущений гол був питанням часу і цей час настав на 50-й хвилині матчу, коли Тейшейра красиво накрутив двох опонентів та чудовим ударом з лінії штрафного майданчику, з центральної зони, відправив м'яч під поперечину. Гол став 50-м для Алекса у складі "гірників". Згодом із цієї ж позиції небезпечно пробивав Тайсон. На 74-й хвилині з того ж місця елегантно вкрутив м'яч у кут воріт Едуардо.

Чи центральні оборонці, чи опорні хавбеки провалились у цій зоні, але три моменти, які виникли в одному і тому ж місці - це вже серйозний симптом, з яким має розібратись Грозний. Не варто забувати, що у "Говерли" початок сезону схожий на збори - команда лише зібралась і почала награватись за схемами головного тренера. До слова, у матчі проти "Шахтаря" у складі закарпатців взяли участь 12 гравців, орендованих в "Динамо".

Варто відзначити, що "Шахтар" набагато успішніше почав діяти у атаці, коли на полі з'явився Гладкий. Форвард хоч і не забив, але набагато краще взаємодіяв з партнерами, ніж Феррейра, який запам'ятався лише ударом у каркас воріт на 3-й хвилині матчу.

"Шахтар" провів тренування з підвищеною відповідальністю, а "Говерла", гравці якої у другому таймі страждали від судом, набігались на кілька матчів наперед.

"Шахтар" після 3-х турів очолює турнірну таблицю з 9 балами, пропустивши лише один гол з пенальті. "Говерла" - 11-та з двома очками.

"Металіст" - "Олександрія" - 1:1

Голи: Довгий,63 - Сухоцький,90+2

Експеременти зі складом проводив і Олександр Севідов, який поки не визначився із оптимальною одинадцяткою. "Металіст" дуже довго шукав свою гру у поєдинку і до фінального свистка, так і не знайшов її. Гол, забитий харківською командою, став заслугою індивідуальної майстерності гравців. В командному плані "Металіст" виглядав погано в усіх фазах гри.

Натомість "Олександрія" чудовими колективними діями затискала суперника на власній половині і створювала моменти. Двічі каркас воріт і кілька разів реакція Погорілого врятували ворота "Металіста". Хоч "олександрійці" і були у ролі того, хто наздоганяє, але все ж зрівняти рахунок перед фінальним свистком прекрасним ударом Сухоцького з-за меж штрафної зони їм вдалося. Результат більш, ніж справедливий.

"Металіст" відтепер на 5-му місці з 5 балами, "Олександрія" - 8-ма з 4 балами у активі.

"Сталь" Д - "Зоря" - 2:0

Голи: Путраш, 25, 55

Провалом завершився експеремент зі складом для Юрія Вернидуба. Змінивши практично всю основу, керманич "Зорі" сподівався на самовіддачу і рівень гравців другого ешелону. Однак виявилось, що гравців з лави виявилось критично багато у старті. Багато браку через непорозуміння, різні фізичні кондиції не дали змоги "другому" складу "Зорі" бодай одне очко вивезти з нефартового "Метеора", де навесні луганці також поступились ("Іллічівець" - "Зоря" 2:1, 7.3.2015).

"Сталь" же сповна скористалась незіграністю складу "Зорі" і перегравала опонентів командно практично в усіх компонентах гри, здбувши першу перемогу у еліті.

"Зоря" схоже почала і минулий сезон. Вдалі матчі у Лізі Європи змінювались поразками в УПЛ. Тоді Вернидуб грав одним складом у двох турнірах, а цього разу вирішив проводити широку ротацію складу у двох турнірах. Проте у "Зорі", як виявилось, не вистачає якісних гравців, які б могли замінити лідерів у потрібний момент. Однак, головним винуватцем поразки все ж слід вважати Вернидуба, який занадто ризикнув, змінивши основний склад.

"Зоря" опиняється на 6-му місці з 4 балами, "Сталь" піднялась на 10-ту сходинку з 3 очками.

"Ворскла" - "Дніпро" - 1:1

Голи: Федецький (аг),53 - Калініч,73

Не надто радують грою на старті сезону два представники України у Лізі Європи. "Ворскла" вже традиційно під проводом Василя Сачка дуже довго вкочується у сезон і перебуває у стадії пошуку гри. Футболісти не виглядають деталями одного механзіму, граючи кожен у свою гру.

У "Дніпра" все погано зі складом. Звісно можна говорити про талановиту молодь, але команда, яка бореться за чемпіонство і скоро почне свої виступи у єврокубках, має бути набагато укомплектованішою гравцями із хорошим досвідом виступів на найвищому рівні. Схоже, Мирон Маркевич поки перебуває не в гуморі щодо перспектив команди, і звідти йде вся його нервовість, яка передається команді.

У 3-му турі дві проблемні команди зійшлись і ще раз довели, що у обох наразі є чимало недоліків. Гра видалась хаотичною, з великою кількістю браку. Одне розчарування. Більше сказати нема чого.

"Дніпро" розмістився на 4-й позиції з 5 балами, "Ворскла" наразі 9-та, зігравши всі три матчі внічию.

"Чорноморець" - "Динамо" - 0:2

Голи: Мораєс,89, Ярмоленко,93

Неочікувано бойовим видався матч "зеленого" "Чорноморця" проти чемпіона країни.

Молодь "Чорноморця" показала дійсно хорошу гру і зарядженість. Одесити створили кілька гольових нагод і в цілому, непогано оборонялись.

"Динамо" ж поки що не виглядає у командному плані так потужно, як у минулому сезоні. У кожному матчі киянам важко даються забиті голи і значно побільшало проблем у обороні. Наразі кияни здобувать перемоги лише завдяки індивідуальній майстерності певних виконавців, які вистрілюють у потрібний момент.

Шкода, що одесити не змогли домовитись з киянами про участь у матчі орендованого Калітвінцева, який вже встиг стати лідером "моряків" і однозначно був би супермотивованим на гру з рідним клубом.

"Динамо" розташувалось на другому місці з 9 очками, "Чорноморець" на 13-й позиції з 1 балом.

Символічна збірна 3-го туру УПЛ: Мисак - Срна, Жуніч, Пшеничних, Сухоцький - Ротань, А. Ткачук - Ярмоленко, Тейшейра, Путраш - Мораєс

Хто на Вашу думку є найкращим гравцем 3-го туру УПЛ?
  •  
    39%
     
    Жуніор Мораєс
  •  
    7%
     
    Юрій Путраш
  •  
    11%
     
    Алекс Тейшейра
  •  
    20%
     
    Андрій Ярмоленко
  •  
    2%
     
    Артем Сухоцький
  •  
    2%
     
    Андрій Ткачук
  •  
    2%
     
    Руслан Ротань
  •  
    2%
     
    Сергій Пшеничних
  •  
    2%
     
    Івіца Жуніч
  •  
    7%
     
    Даріо Срна
  •  
    5%
     
    Роман Мисак

Марк Копич, Футбол 24