УКР РУС

Підсумки 24 туру Чемпіонату України

25 березня 2012
Автор: Роман Мацьків

Ось і закінчився 24 тур Епіцентру Чемпіонату України з футболу. Давайте підведемо його аналіз.

Розпочався цей тур матчем у Луцьку де місцева Волинь зустрічалася з Донецьким Шахтарем.

Волинь 1:2 Шахтар

Напевно для всіх стало несподіванкою як почали цей матч підопічні Анатолія Дем'яненка.Волинь зовсім не поступалася значно іменитому супернику.Цьому і підтвердження статистика.Волинь володіла мячем на 20 % більше ніж гості(60% -40%).
Стає вже звично,що матчі Шахтаря стають приводами для довгих дискусій,на тему суддівства.Не став і винятком цей матч.Головне питання виникло на 88 хв,чи було там пенальті,чи ні?Відповідь кожен дасть свою,і вона буде залежити від симпатій до тої,чи іншої команди.Це не була гра Чемпіона України,і Волинь не заслуговував на порозку.
Це вже не перший раз коли саме через суддівство у матчах донетчан виникають великі запитання.(маю на увазі матчі з Карпатами,Кривбасом,Дніпром .....)

Скільки ми б про це не говорили,але рахунок 1-2 і на той час Шахтар повернув собі першу сходинку в турнірній таблиці.

  

Арсенал К 4:2 Металіст

Дуже цікавий матч відбувся в Київі,де місцевий Арсенал переміг єдиного представника України в Єврокубках Харківський Металіст.
За весь перший тайм "Арсенал" не створив нічого.Кілька разів подав кутові, один з яких закінчився голом. Непогані можливості були у Металіста, але десь не забивали самі, десь впевнено грав Погорілий. А в цілому захист Арсенала був надійний.
В другому таймі ми мали можливість спостерігати за характером Металіста.
Вони змогли відігратися,а згодом мали хороші шанси на перемогу,але ляп від голкіпера Дішленковіча,поламав гру хлопців Мирона Маркевича,як підсумок 4-2,не на користь Металіста.
Думаю після цієї поразки,Металіст втратив шанси поборотися за Лігу Чемпіонів.

      

Дніпро 3:1 Зоря

 

Дніпро домінував весь матч,особливо сподобався Коноплянка,а ось Зоря розчарувала,не була схожа на саму себе.Після попередніх трьох поєдинків я очікував на запеклу боротьбу,але нажаль такого я непобачив.
Дніпро вигравши вперше після зимової перерви вийшов на чисте четверте місце, знову ставши головним претендентом на потрапляння до Ліги Європи. Зоря продовжує боротьбу за виживання разом з Карпатами,Олександрією,і Оболонню.

        

Металург Д 2:0 Оболонь

В цьому матчі підопічні Володимира П'ятенка не докладаючи великих зусиль перемогли пивоварів.Два влучних пострілів Воловика, та Жозе Соареса хватило для того щоб Металург святкував першу весняну перемогу.
Доречі цей матч для В'ячеслава Чечера, став 250-м у футболці донецького Металурга.

            

Іллічівець 0:1 Динамо

 

З суботи на неділю,ми всі перевели годиника на годину вперед,тим самим перейшли вже на літній час.
Матч Іллічівець – Динамо став першим у цьому періоді.
Можливо саме і через це,футболісти динамо не показали хорошої гри?)
Маріупольці показали чудову гру,грали першим номером,і незаслужили на порузку.Єдина помилка голкіпера Худжамова призвела до програшу.
Також хочеться відмітити погодні умови.Сильний вітер не давав гравцям показати хорошої гри.Газон теж був не з найкращих.

                

Чорноморець 2:1 Ворскла

Цей матч немав якоїсь надзвичайної важливості,у плані турнірної таблиці.Цей матч можна було охарактеризувати як «битва середнячків»,хоча Ворскла ще старається боротися за Лігу Європи.

Досить цікавий получилася ця зустріч,багато ударів по воротам,цікаве моменти - було видно що ніхто нехотів поступатися.

                  

Кривбас 0:3 Таврія

Команди бороться за Єврокубки,тому було зрозуміло,що ніхто не збирався віддавати перемогу суперникам.Кривбас який став справжньою несподіванкою чемпіонату,походу почав втрачати свою форму.Таврія у весняній частині очків ще не втрачала,в попередньому турі зіграла у нічію з Арсеналом,а у 22 турі,в драматичній боротьбі перемогла Карпати,поступаючить 2-0.
Матч почався досить скокійно,і ніхто неочікував на гол який відбувався на 19 хв,забив його Фещук.Після цього Кривбас так і не зміг нічого показати,і в кінці зустрічі пропустив ще двічі - 0:3. Команді Максимова доведеться розпрощатися з думками про Європу. Виліт команді вже теж не загрожує, так що можна грати в своє задоволення. А Таврія підтвердила свої єврокубкові амбіції,і продовжує боротися за зону Ліги Європи.  

                      

Карпати  1:1  Олександрія

Особисто для мене цей матч викликав найбільшу увагу.
По-перше ці команди бороться за виживання,і від цього результату буде багато чого залежити,можна сказати битва за 6 очків.По-друге Володимир Шаран коуч Карпат,грає проти свого колишнього клубу,і По-треті Карпати під його керівництвом ще не вигравали.Матч обіцяв бути захопливим.

Він таким і був,але у другому таймі.Гол красень від Лукаса повинен притендувати на найкращий у туру.Але футбол це незавжди логічна гра,на 90 хв Довгий зрівняв рахунок 1-1.Карпати знову неможуть перемогти.

Боротьба за виживання обіцяє бути цікавою!

             

Цей тур вийшов захоплюючим!

Чекаємо цікавих ігор в наступному 25 турі!