УКР РУС

Підсумки 1 туру Першої ліги: Неймовірні камбеки замовляли?

27 липня 2015
Автор: Дмитро Гончар

"Футбол 24" підбиває підсумки дебютного туру серед першолігових колективів.

"Полтава" - "Суми" - 2:2

Голи: Фаворов Денис, 16 Насібулін Владислав, 49 - Гребенюк Іван, 74 Западня Артур, 80

Новий сезон одразу стартував із надзвичайно видовищного поєдинку, у якому гості спромоглисть здійснити справжнісінький камбек. Все розпочалось із того,  що полтавці відзначились швидкими голами у кожному з таймів, проте гості не знітились і вже наприкінці матчу у шестихвилинному проміжку відновили статус-кво. 
 
Доволі неочікувана втрата очок від підопічних Федорчука, які у минулому сезоні характеризувались надміцною обороною  і надзвичайно скромною кількістю забитих голів. Проте, вчора сталось навпаки - вдосталь як і забили, так і пропустили.
 
"Іллічівець" - "Гірник" - 2:1
 
Голи: Акімов Вячеслав, 25 Вакуленко Сергій, 73 - Нудний Сергій, 14
 
Із цим поєдинком футбол вперше за довготривалий період повернувся до Маріуполя, прожогом зібравши 6 тисяч глядачів, які відверто заностальгували за цією грою. 
 
 
Маріупольcька команда у цей вечір просто не мала права залишити людей без футбольного свята. Хоча зі старту все пішло далеко не за планом гоподарів, які не змогли завадити Нудному відкрити рахунок. Проте "Іллічівець" після цієї похибки неначе дістав друге дихання, яке дозволило доволі швидко рахунок зрівняти. Згодом гра заспокоїлась і наступне взяття воріт відбулось вже у заключному відрізку матчу, коли Вакуленко чудовим ударом встановив остаточний рахунок на табло.    
 
"Нафтовик-Укрнафта" - "Десна" - 1:1
 
Голи: Валерій Сторубльовцев, 66 - Есеола Адерінсола, 84
 
Незважаючи на великі очікування від цього поєдинку перша половина гри, за виняком декількох епізодів, розчарувала. Проте після паузи команди активізувались і почали створювати гострі моменти біля воріт одна одної.
 
Першим такий шанс до пуття вдалось довести охтирцям - новачок команди Сторубльовцев відзначився своїм дебютним голом за "нафтовиків". Але такий герой-дебютант в цей вечір опинився і в складі чернігівчан - Есеола Адерінсола віднайшов у собі сили рахунок зрівняти. На більше команди не спромоглись - закономірна нічия.
 
"Динамо-2" - "Тернопіль" - 2:1
 
Голи: Братков Антон, 6 Жикол Дмитро, 90+1 - Богданов Віталій, 56
 
Підопічні Івегеша новий сезон розпочали із поразки у наднапруженому поєдинку проти київських "динамівців". До останніх хвилин матчу тримався нічийний рахунок - 1:1, який сповна задовольняв гостей із Тернополя. Однак вже в доданий арбітром час кияни, які грали зовсім оновленою командою, cпромоглись вдруге засмутити Чернобая і таким чином здобути свою першу перемогу прямо на старті чемпіонату.
 
 
"Зірка" - "Оболонь-Бровар" 1:2
 
Голи: Локтіонов Роман, 55 - Бровченко Юрій, 83 Шевчук Антон, 88
 
Одна з найнеочікуваніших і сенсаційних звитяг першого туру, адже обіграти "Зірку" та ще й у її володіннях надзвичайно складно. Проте це одразу вдалось зробити дебютанту ліги "Оболоні", при тому, що остання ще й поступалась по ходу матчу. І лише в останній десятихвилинці двічі змогла забити фаворитам зустрічі, змусивши їх таким чином капітулювати. 
 
 
Можливо, тут далася взнаки розслабленість і недооцінка з боку кіровоградців, проте факт залишається фактом -  "Зірка" програє дебютанту в першій ж грі.
 
"Геліос" - "Черкаський Дніпро" - 1:1
 
Голи: Луценко Ігор, 67 - Скепський Денис,  44
 
Завжди амбітні харків’яни свій перший офійний поєдинок в році зіграли внічию. Звичайно, що такий старт не може задовільнити нікого з "сонячних". Але й тут не обійшлось без ложки меду в бочці з дьогтем, адже господарі взагалі могли залишитись без очок, і якби у другій 45-хвилинці рахунок не зрівняв Луценко, то "дніпряни", швидше за все, відправились би додому із триочковим багажем. 
 
"Миколаїв" - "Авангард" - 2:1
 
Голи: Ковальов Андрій, 90+1 Берко Віктор, 90+5 - Філіпов Олександр, 83
 
Справжній футбольний трилер, який міг б стати спрвжньою окрасою фіналу Ліги чемпіонів, мали змогу побачити вболівальники в Миколаєві. Де місцева однойменна команда зуміла відквитати один гол в доданий арбітром час, а за лічені секунди до фінального свистка забити вдруге. Зробивши в цей вечір щось із розряду фантастики і принісши своїм вболівальникам таку довгоочікувану перемогу. Та ще й яку!
 
"Нива" Т - "Гірник-Спорт" - 0:0 
 
Для оновленої  "Ниви" перший ж матч видався справжнім випробуванням, яке колектив Толочка пройшов непогано. Звісно, що нічого проти "гірників", які минулоріч змогли здивувати всіх своїм фантастичним дебютом, тернополяни не показали, проте бійцівських якостей і бажання грати у них - хоч відбавляй. В принципі, так само, як і у гостей. Закономірна безгольова нічия.