УКР РУС

Під прицілом "Шахтаря" і Мілевського. Анонс 17 туру АПЛ

15 грудня 2012 Читать на русском

В англійську першість все частіше пробираються гості з УПЛ. Не роззуваючись і частенько не обтрушуючи грязюку з чобіт.

Вперше з часів Шеви і Вороніна ми настільки часто фігуруємо в новинному просторі родоначальників. Однак, відтінок цієї присутності має неприємний жовтуватий тон. Зокрема, вже не перший тиждень триває "сватання" Мілевського у "Ліверпуль", наставник якого Брендан Роджерс, начебто, обома руками за те, щоб Артем грав у зв'язці з Луїсом Суаресом. А вчора-позавчора з'явилася чутка, що ще й "Ньюкасл", маючи бездоганний дует форвардів Ба-Сіссе і французького віртуоза Бен Арфа, також "сохне" за Мілею. Абсурд!

Новий день - і нова сенсація! Тепер вже "Шахтар" цікавиться Мічу, головною ударною силою "Суонсі", який гучно заявив про себе, перейшовши на Альбіон з "Райо Вальєкано". Важко судити про серйозність намірів Ахметова і Луческу, але факт залишається фактом - Україна знову на вустах. Однак вся ця суєта відійде на другий план, коли тур розпочнеться матчем на "Сент Джеймс Парку".

"Ньюкасл" - "Ман Сіті". Обидва клуби після минулосезонного успіху перебувають у суцільних "мінусах". "Сороки" у сім (!!!) разів частіше поступалися, аніж "Сіті", проте глибина психологічної ями може виявитися однаковою. Свій головний матч команда Манчіні програла, тож атмосфера у роздягальні далеко не найкраща, зваживши ще й на хиткі позиції наставника, а також наявність у таборі бешкетника Балотеллі. На береги річки Тайн "блакитні" їдуть в ослабленому складі, адже проблеми зі здоров'ям одразу в цілого ряду лідерів - Компані, Насрі, Мілнера, Коларова... Щоправда, "Ньюкасл" також відчуватиме кадровий дефіцит: два ключові виконавці у побудові атак Бен Арфа і Кабай злягли у лазареті. В захисті бракуватиме Раяна та Стівена Тейлорів. Зважаючи на статистику останніх поєдинків, ризикнемо спрогнозувати перемогу гостей.

Інші ж поєдинки туру, за винятком матчу на "Олд Траффорд", можна охарактеризувати як протистояння рівного з рівним. Особливий інтерес в автора цих рядків викликають матчі "Тоттенхема" та "Суонсі" (динамічний комбінаційний футбол), КПР і "Фулхема" (чи буде четверта поспіль нічия Харрі?), а також ВБА і "Вест Хема" (клуби-несподіванки першого кола, які полюбляють результативні нічиї один з одним). Ну і продовжуємо стежити за іспанцем Мічу. Чи продовжить свою забивну серію прекрасний "лебідь"? Як поводитиметься "Шахтар", "Атлетіко" та інші претенденти на його талант?

"Ньюкасл" - "Ман Сіті"

Попередні матчі: 1:2 (Гутьєрес - Тевес, Джонсон), 1:3 (Керрол - Баррі, Тевес-2), 1:3 (Гослінг - Балотеллі, Річардс, Агуеро), 0:2 (Яя Туре-2)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

"Норвіч" - "Віган"

Попередні матчі: 1:1 (Хулахан - Вотсон), 1:1 (Хулахан - Мозес)

Прогноз "Футболу 24": 1:0

КПР - "Фулхем"

Попередні матчі: 0:6 (Джонсон-3, Мерфі, Демпсі, Замора), 0:1 (Погребняк)

Прогноз "Футболу 24":  0:1 

"Сток Сіті" - "Евертон"

Попередні матчі: 0:1 (Аєгбені), 2:0 (Джонс, Ягелка, автогол), 1:0 (Хут), 1:1 (Камерон - Крауч, автогол)

Прогноз "Футболу 24": 0:1

"Ліверпуль" - "Астон Вілла"

Попередні матчі: 3:0 (Нгог, Бабель, Родрігес), 0:1 (Даунінг), 2:0 (Беламі, Шкртел), 1:1 (Суарес - Герд)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"МЮ" - "Сандерленд"

Попередні матчі: 0:0, 2:0 (Бербатов-2), 1:0 (Браун, автогол), 1:0 (Руні)

Прогноз "Футболу 24": 2:0

"Тоттенхем" - "Суонсі"

Попередні матчі: 1:1 (ван дер Варт - Сінклейр), 3:1 (ван дер Варт, Адебайор-2 - Сігурдсон)

Прогноз "Футбол 24": 2:1

"Вест Бромвіч" - "Вест Хем"

Попередні матчі: 2:2 (Одемвінгі, Ібаньєс - Паркер, Піккьон), 3:3 (Дорранс, Томас, Рід - Ба-2, Коул)

Прогноз "Футболу 24": 2:2

"Редінг" - "Арсенал"

Прогноз "Футболу 24": 1:2

У цьому турі приймаю виклик на дуель від Івана Дудка. Ось його прогноз...

Олег Бабій, Футбол 24

twitter автора - Gullit_87