УКР РУС

Під пильним оком Маркевича. Анонс 26 туру АПЛ

9 лютого 2013 Читать на русском

"Побороти свої комплекси". Під таким гаслом відбудеться чимало матчів англійського вікенду.

Насамперед, "МЮ" спробує довести, що не такий вже й твердий цей горішок - "Евертон", об який "дияволи" за традицією ламають собі ікла. У "Ліверпуля" схожа історія стосунків із "Вест Бромом". "Арсеналу" належить більш ніж уважно грати на полі "Сандерленда" - "коти" полюбляють нахабно цупити очки прямісінько з-під носа Венгера. "Вілла" вкотре намагатиметься побороти нічийний синдром. Врешті, КПР пройде психологічний тест на чутливість до розгромної поразки від "Суонсі" у першому турі.

Та що б там не писали журналісти, які б сюрпризи не готували для нас вище названі команди, більшості українців, що стежать за Англією, найбільш цікавим буде поєдинок між "Тоттенхемом" і "Ньюкаслом" (текстову трансляцію шукайте на нашому сайті о 14:45). "Сороки" в останніх двох поєдинках продемонстрували справжній злет бойового духу і злагодженої гри. Проте на "Вайт Харт Лейн" непросто довелося навіть віце-чемпіону, який нещодавно тут втратив два очки. Та й статистика останніх двох матчів "Тоттенхема" і "Ньюкасла" на цьому полі повністю на користь "шпор" - дві перемоги з загальним рахунком 7:0.

Щоправда, сьогодні команда Боаша матиме відчутні проблеми в атаці - Дефо травмувався, а Емма Адебайор по-африканськи ледаче повертається з КАН. "Ньюкасл" такі трабли оминув - всі лідери команди, як старі, так і новоспечені, у строю. Тож бути інтризі. На матчі обов'язково побувають розвідники з "Металіста", можливо, Мирон Богданович власною персоною. Вчора українська команда приземлилася на Туманному Альбіоні, де вже в четвер зіграє перший матч 1/16 фіналу Ліги Європи проти команди Алана Пардью.

О 17:00 - ще п'ять матчів, серед яких "Челсі" спробує обіграти на власному полі одного з аутсайдерів чемпіонату - "Віган". Були часи, коли "аристократи" навіть не помічали опору з боку ліліпута, обігруючи його 6:0. Зараз часи змінилися. "Латтікс" - все ті ж прості хлопці без серйозних амбіцій, а ось планка "Челсі" відверто впала. Подейкують, що у випадку чергової втрати очок Абрамович вкаже Бенітесу на двері. Проти тренера сьогодні будуть не лише суперник і вороже налаштовані домашні трибуни, а ще й кадрові проблеми. За інформацією деяких ЗМІ Джон Террі знову відчув біль в коліні, тож сьогодні на поле не вийде.

Поразка 0:5 у першому турі досі залишається найбільшим домашнім фіаско в чинному чемпіонаті. З таким рахунком КПР поступився "Суонсі", що, безперечно, хлопці із "Лофтус Роуд" не забули. Сьогодні вони мають шанс для реваншу, та чи скористаються ним? Матч проти "Норвіча" у попередньому турі продемонстрував, що зі "звичайними" суперниками "обручі" мають певні труднощі. З'явилася незрозуміла марнотратність в атаці, метушня, тремтіння колін при виконанні пенальті. І все ж реноме Реднаппа спонукає очікувати від КПР на нові сюрпризи.

Після двох поспіль нічиїх з'являється все більше розмов, коментарів і заяв від гравців "Ман Сіті", мовляв, ми ще поборемося. Бойовий дух - це добре. Сьогодні ж його треба підкріпити трьома очками, а зробити це буде дуже непросто. "Саутгемптон" ще в першому турі попив чимало крові у чемпіонів, а з того часу лише змужнів. І хоча біля керма "святих" вже немає творця цієї команди - Найджела Адкінса, новий тренер робить все можливе, щоб здобути свою першу перемогу. Проти "Сіті" доведеться зробити ще й неможливе.

А ось центральним матчем всього туру стане завтрашнє протистояння на "Олд Траффорд". Шанувальники АПЛ добре пам'ятають, що саме феєрична нічия з "ірисками" (4:4) на фінішному відрізку попереднього чемпіонату підкосила чемпіонські амбіції "дияволів". Вони стрімко розгубили перевагу над "Ман Сіті", програвши принциповому супернику вже практично виграну дуель. Дещо схожа ситуація і зараз. "МЮ" відчутно попереду, проте у випадку невдачі з "Евертоном", а також після прогнозованого фізичного і морального виснаження від протистояння з "Реалом", чемпіонська інтрига може воскреснути. Аби цього уникнути, від хлопців у червоних футболках вимагається, начебто, дуже проста річ - перемагати в кожному поєдинку Прем'єр-ліги. Звитяга над "ірисками" розцінюватиметься як добрий знак перед поїздкою в Мадрид. Завдання Фергюсона - зберегти при цьому свіжість своєї команди.

"Тоттенхем" - "Ньюкасл"

Попередні матчі: 2:0 (Леннон, Бейл), 1:1 (Леннон - Колоччіні), 2:2 (ван дер Варт, Дефо - Ба, Ш. Амеобі), 5:0 (Ассу-Екотто, Саа-2, Кранчар, Адебайор), 1:2 (Дефо - Ба, Бен Арфа)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Челсі" - "Віган"

Попередні матчі: 6:0 (Малуда, Анелька-2, Калу-2, Бенаюн), 1:0 (Малуда), 1:1 (Старрідж - Гомес), 2:1 (Івановіч, Мата - Діаме), 2:0 (Івановіч, Лампард)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Сток Сіті" - "Редінг"

Попередні матчі: 1:1 (Кайтлі - Ле Фондре)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Норвіч" - "Фулхем"

Попередні матчі: 1:1 (Джексон - Са), 1:2 (Вільбраєм - Демпсі, Дафф), 0:5 (Дафф, Петріч-2, Кацанікліч, Сідвел)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Суонсі" - КПР

Попередні матчі: 1:1 (Грем - Макі), 0:3 (Бартон, Макі, Бущакі), 5:0 (Мічу-2, Дайєр-2, Сінклейр)

Прогноз "Футболу 24": 2:2

"Сандерленд" - "Арсенал"

Попередні матчі: 1:1 (Бент - Фабрегас), 0:0, 1:2 (Ларсон - ван Персі-2), 1:2 (Макклін - Ремзі, Анрі), 0:0

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Саутгемптон" - "Ман Сіті"

Попередні матчі: 2:3 (Ламберт, Девіс - Тевес, Джеко, Насрі)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

"Астон Вілла" - "Вест Хем"

Попередні матчі: 3:0 (Даунінг, Петров, Мілнер), 2:1 (Бент, Агбонлахор - Кін), 0:1 (Нолан)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"МЮ" - "Евертон"

Попередні матчі: 3:3 (Флетчер, Відіч, Бербатов - Пієнар, Кехілл, Артета), 1:0 (Чічаріто), 1:0 (Чічаріто), 4:4 (Руні-2, Велбек, Нані - Єлавіч-2, Феллаїні, Пієнар), 0:1 (Феллаїні)

Прогноз "Футболу 24": 3:2

"Ліверпуль" - "Вест Бромвіч"

Попередні матчі: 1:0 (Торрес), 1:2 (Шкртел - Брант-2), 2:0 (Адам, Керрол), 0:1 (Одемвінгі), 0:3 (Гера, Одемвінгі, Лукаку)

Прогноз "Футболу 24": 2:0

Новим суперником редакції у конкурсі прогнозів став Василь Карабанович. Його прогноз такий...

Олег Бабій, Футбол 24

Тwitter автора - @Gullit_87