УКР РУС

"Під час війни Порошенко цинічно залишає країну для гульні". Ультрас Маріуполя – про матч з Динамо

3 квітня 2018 Читать на русском

Фанат Маріуполя Антон дав інтерв'ю, в якому розповів про події під час матчу Маріуполь – Динамо (2:3).

Антон, який є одним з фанатів Маріуполя, розповів ultras.org.ua про банер "Чемодан – вокзал – Мальдіви", присвячений президенту України Петру Порошенку, який приїхав у Маріуполь на матч місцевої команди проти Динамо (2:3), допомогу фанатам Динамо у сутичці з правохоронними органами, прокоментував ситуацію з людьми сепаратистських поглядів у поїзді Маріуполь – Київ, стосунки з керівництвом азовців та "справу Маріуполя".

"З клубом як і з минулим керівництвом відносин ніяких. Нове керівництво в перші свої матчі намагалося виселити нас з нашого сектора і заборонити банер 1х1.5 з Ідеєю Нації і портретом Миколи "Ядра" Самофалова, нам довелося ставити їх на місце. Піротехніка, сидіння на поле, метушня зі стюардами, забіги на поле і входи через паркани трохи привели їх до тями. Ми повернули свій сектор, а банер тепер 1.5х11. По назві – ми не приймаємо ніякої назви окрім Металург. У голосуванні вболівальників назва Металург набрала найбільше голосів, але в останній день накрутили за Маріуполь.

"У хід пішло каміння і все решта". Ультрас Динамо – про бійку із поліцією, сепарів у потязі і атмосферу в Маріуполі

Я думаю, всі розуміють, хто наш президент. І особливо в нашій субкультурі по ньому немає іншої думки. Йому і його команді немає діла до українського спорту, олімпіада тому показник. А весь цей матч був піар–акцією. Нас це обурило не менше ніж його відпочинок на Мальдівах. Фінансова сторона – це пів біди, головна біда, що під час війни він цинічно залишає країну для гульні.

Втручання поліції було, але це був діалог, а не зіткнення. Кожен приїзд Президента до Маріуполя намагаються вибудувати так, щоб хоч не було критики. А тут раптом незручна публіка, яка не стала мовчати.

Під нашим сектором було 2 взводи поліції в повному обмундируванні. Ми з далека бачили, що щось відбувається, але зірвалися в той момент, коли поліція з нашого сектора почала бігти в сторону гостьового. У той же момент стало відомо, що це Орден, з яким нас пов’язує не тільки фанатська солідарність. Думаю всі розуміють що я мав на увазі.

Було кілька травм і троє затриманих. Але успішно всіх забрали. Я думаю, що всім сподобалося.

Я розділяю Динамо і Суркісів. Суркіси – це негідники, у яких був свій спектакль з донецько–маріупольським керівництвом, яке в свою чергу порядністю теж не відрізняється. У Маріуполі дійсно немає 100% безпеки, але те, що влаштувало київське і маріупольське керівництво – це був цирк.

У Волновасі постійно сідають в поїзд люди з окупованої території, через це там постійні проблеми. У Маріуполі ситуація не така критична як на півночі області, але від ідеалу далеко. Зараз починається реванш сепаратистів, але робиться він під жовто–синіми прапорами і в вишиванках. Місцева влада підтримує максимально тих, хто починав війну. І ця підтримка збільшується. Через деякий час нас очікує в місті боротьба, до якої всі готуються. Проблема тільки в тому, що тепер вони будуть кричати, що вони патріоти, але вони за мир в країні", – розповідає Антон.