УКР РУС

ПФЛ оголосила дати старту нового сезону у Першій та Другій лігах

12 червня 2023 Читать на русском

Президент Професіональної футбольної ліги Олександр Каденко розповів про новий чемпіонат і назвав клуби, які приєднаються до участі у змаганнях.

"У першому дивізіоні очікується участь 20 команд, які будуть розбиті на дві підгрупи за територіальним принципом. У випадку, якщо колективів виявиться менше, то суперництво точитиметься за звичною схемою. Повертаються до когорти клубів ПФЛ Агробізнес, Поділля, Вікторія та Лівий берег.

Клуб Першої ліги може не зіграти у наступному сезоні

У другому дивізіоні збирається стартувати 14 команд, серед яких Скала, яка після багаторічної перерви знову виступатиме на професіональному рівні, а також дебютанти: столичний Локомотив та Дружба з Київської області. Остаточний склад учасників і формат турніру буде затверджено на Конференції ПФЛ 21 червня", – цитує Каденка Sport.ua.

Нагадаємо, право виступати у Першій лізі у стикових матчах завоював Хуст, перегравши за сумою двох матчів ФСК Маріуполь. Також вирішується доля ще чотирьох команд, які борються за підвищення у класі – Інгулець, Верес, ЛНЗ та МФК Металург вирішують, хто з них змінить прописку.

Хуст оформив історичний вихід у Першу лігу – дуель з Маріуполем завершилась бійкою