УКР РУС

ПФЛ: "Нафтовик-Укрнафта" і "Полтава" не заслуговують "кабінетної поразки" в 1/4 Кубка України

2 грудня 2016 Читать на русском

Прес-служба Професіональної футбольної ліги відреагувала на можливу технічну поразку першолігових "Нафтовик-Укрнафти" і "Полтави" у 1/4 фіналу Кубка України.

"У будь-якому випадку такі ситуації мають вирішуватися, керуючись спортивним принципом і здоровим глуздом. Клуби першої ліги були допущені до кубкових змагань і виконували обумовлені регламентні норми, їх арени включено до реєстру стадіонів, на яких дозволено проводити матчі Всеукраїнських змагань серед команд клубів ПФЛ сезону 2016/17.

Так, для наших клубів сильні морози в ніч перед матчем і в день матчу – це класичний форс-мажор, тобто обставини непереборної сили. Тому і "Полтава", і "Нафтовик-Укрнафта" заслужили на те, щоб зіграти історичні для себе поєдинки. І точно ані вони, ані їхні вболівальники, ані всі любителі футболу не заслуговують "кабінетної поразки". Адже жодного разу в історії Кубка України учасник півфіналу не визначався у кабінетах, а виключно з дотриманням спортивного принципу", – йдеться у заяві прес-служби ПФЛ.

Нагадаємо, матчі 1/4 фіналу “Нафтовик-Укрнафта” – “Динамо” та “Полтава” – “Шахтар” були скасовані через незадовільний стан полів команд Першої ліги. Президент УПЛ Володимир Генінсон вважає, що “Динамо” та “Шахтарю” варто присудити технічні перемоги. Київський клуб розповів про подробиці скасування матчу проти “Нафтовик-Укрнафти”. У “Шахтарі” хочуть, щоб “Полтаві” зарахували технічну поразку.

Коні, трактори і вертольоти. 5 оригінальних способів підготовки футбольних полів в Україні взимку

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу