УКР РУС

Петковіч: Ми зробили все можливе

25 червня 2016 Читать на русском

Головний тренер збірної Швейцарії Владімір Петковіч вважає, що його підопічні повністю виклалися в матчі з поляками, але їм дещо не вистачило везіння.

"Мені дуже прикро за Граніта Джаку, але не тільки за нього. Швейцарія зазнала поразки, це мене дуже засмучує. Гравці віддалися по максимуму, показали на полі, на що вони здатні. На жаль, ми припустилися помилок, за які довелося заплатити. У підсумку ж все вирішилося в серії пенальті. Це лотерея, де навіть один промах може виявитися вирішальним.

Спочатку ми діяли занадто нервово, а потім перехопили ініціативу. У другому таймі ми більше заслуговували другого голу. Я вважаю, що краще залишатися філософом. Ми зробили все можливе, а вилітати з турніру завжди прикро, тим більше вилітати після пенальті.
Нічого особливого Джердану в перерві я не говорив. Ми зробили кілька спроб змінити розташування гравців, щоб хлопці краще увійшли в гру, і в другому таймі це спрацювало.

Його гол це інстинкт і віра. Щоб завдати подібний удар, ти повинен бути впевнений у собі. Також треба трохи везіння, якого нам, на жаль, не вистачило в інших епізодах. У цих чотирьох матчах ми виглядали гідно. Заслуговували більшого, але пенальті – це рулетка", – сказав Владімір Петковіч після матчу з Польщею.

Додамо, що Швейцарія не зуміла переграти Польщу в серії пенальті, тому припинила свої виступи на Євро-2016.