УКР РУС

Петі: Останнім часом запитую себе: чи справді Франція чесно перемогла на ЧС-1998?

18 квітня 2016 Читать на русском

Колишній півзахисник збірної Франції Еммануель Петі прокоментував перемогу команди на Чемпіонаті світу 1998 року під кутом зору щодо договірних матчів.

"Протягом останніх кількох тижнів я задаю собі питання: "Чи дійсно ми тоді тріумфували на Чемпіонаті світу?" Я задаю собі це питання і сьогодні - чи був це договірний матч?

У мене немає відповіді на це питання. Знаю лише те, що на полі ми віддали всі сили. Ми дійсно виклалися на всі 100%, щоб перемогти суперника, зробили все для загальної перемоги.

З огляду на все те, що відбувається сьогодні, я знову ставлю собі це питання, особливо після того, що сталося в першому матчі ЧС-2014 між Бразилією та Хорватією. Прошу вибачення, але тут щось каламутне? Іноді це мене лякає. Я також себе питаю: може бути, я стаю параноїком?

Чи не були ми маріонетками в чиїхось руках? Чи було так завжди просто для того, щоб рухати економіку вперед? Сьогодні я задаю собі питання про це. Чи справді ми виграли той чемпіонат? Особисто я думаю, що це так.

У будь-якому разі, ми, гравці, зробили для цього все. Чи було там щось не так, я не знаю напевно. Але повторюся, що це питання турбує мене, хоча минуло вже 17 років", - цитує француза британський таблоїд Mirror.

Нагадаємо, в 1998 році Франція на домашньому Мундіалі в фіналі обіграла Бразилію із рахунком 3:0, хоча тоді беззаперечними фаворитами вважались "селесао".

Комітет з етики ФІФА відкрив справу проти Беккенбауера у зв'язку з ЧС-2006.

Футболка збірної України за 1890 гривень. Що можна купити за ці гроші (Інфографіка)