УКР РУС

Перспективні нападники з академії "Карпат" ще занадто молоді, - Дячук-Ставицький

31 березня 2016 Читать на русском

Генеральний директор "Карпат" Юрій Дячук-Ставицький в інтерв'ю для офіційного сайту клубу розповів про кадрові питання, які вирішувалися після отримання дозволу на трансферну діяльність.

Юрій Дячук-Ставицький поділився деталями процесу кадрової комплектації "Карпат" під час зимового трансферного вікна. Клуб мав посилити позицію нападника, саме про процес його пошуку і розповів генеральний директор "Карпат" в інтерв'ю для офіційного сайту клубу.

"Ще торік ми добре розуміли, що команда залежна від центрального нападника. Протягом тривалого часу тренери вирішували це питання за рахунок півзахисників – у нападі грали Худоб’як, Карноза, Кожанов, Гуцуляк. Але усі розуміли, що ці футболісти більше користі зможуть принести на інших позиціях, а в атаці грають вимушено. Тому коли "Карпати" добилися дозволу на трансферну діяльність, першим ділом взялися за пошуки центрального нападника. Вирішивши одну проблему, ми зіткнулися з іншою – на сьогодні в Україні дуже мало гравців такого амплуа. Подивіться, хто грає в атаці у наших грандів? У "Шахтаря" є Гладкий, у "Дніпра" Зозуля, в "Динамо" був Кравець, але зараз він грає в Німеччині. Все".

Єзерський: "Карпати" зробили крок назад у плані організації гри

"Звичайно, ми першим ділом дивимося на свої резерви, але поки що, треба визнати, перспективні нападники зі школи та Академії ще занадто молоді і не готові до виступів на високому рівні. Їхній час ще прийде, але нам треба було вирішувати питання негайно. Після того, як з "Карпат" пішли Гладкий і Зеньов, фактично нападників і не було. Ігор Йовічевіч на зборах і в товариських матчах використовував хорвата Антоніо Манце, але заявити його ми не мали можливості. Тому зараз узяли інших виконавців – аргентинця з українським корінням Бланко-Лещука, Гегама Кадимяна та Габріеля Окечукву. Саме їх вибрали тренери з-поміж усіх нападників, яких ми переглядали".

Фанати "Карпат" шокували расистськими вигуками на адресу Окечукву. Відео

"Щодо нігерійця, то ми взяли його на перспективу. Підписали з ним контракт до кінця сезону, з правом пролонгації. Якщо він нас влаштує своєю грою, продовжимо контракт, якщо ж ні – попрощаємося. При цьому ми не забуваємо про наших вихованців. Ми віримо в них і чекаємо, поки вони підростуть і стануть здатними до конкуренції. При цьому наголошу, що ми й надалі акцентуємо на власній школі і Академії", - підкреслив Дячук-Ставицький.

"Карпати" зустрілись з вихованцями дитячого будинку і вручили їм подарунки. Фоторепортаж