УКР РУС

Перше очко є, проте вся боротьба ще попереду. "Атлетік" - "Шахтар" - 0:0

18 вересня 2014 Читать на русском

Донецький "Шахтар" розпочав свій шлях у найпрестижнішому клубному турнірі світу.

Команди підійшли до матчу у різних настроях: "Шахтар" переміг у всіх шести стартових іграх національної першості, і таким чином лідирує в чемпіонаті, в той час, як "Атлетік" переміг лише в одному матчі, програвши при цьому у двох - 12 місце. Але Ліга чемпіонів завжди вирізнялася тим, що команди тут викладаються на повну. Таке насправді і сталося - глядачі стали свідками захоплюючого шоу з купою боротьби та емоцій.

В цілому гра проходила в швидкому темпі та була досить рівною, однак малесенька перевага була все ж на боці "гірників" - про це свідчить і статистика. Команди атакували дуже небезпечно, але або на завершальній стадії діяли невдало, або свої ворота рятували захисники з голкіперами. Наш воротар Андрій П'ятов відіграв досить надійно, раз по раз рятуючи свою команду. Також надійно діяв і його візаві Горка Іраїсос.

Коли гравці зрозуміли, що до воріт на одній нозі не дійти, ставка почала робитися на стандарти. Найнебезпечніший штрафний пробивали якраз гравці "Атлетіка". На 29 хвилині Гомес дуже небезпечно вистрілював, але сфера влучила в сітку із зовнішнього боку. Більше нічого суттєвого в першому таймі не відбулось, і команди пішли на перерву, а на табло в той час світились "бублики".

У другому таймі "гірники" зробили ставку на контратаки. Було кілька небезпечних контрвипадів, гравці намагалися розігрувати до останнього, і  на 68 хвилині гол українській команді забити все ж вдалось, однак у Кучера було зафіксовано офсайд. Далі відбувалася перестрілка моментами між суперниками. І вже у доданий час непогана атака вийшла у басків, однак на останній стадії захлинулась.

В результаті, бойова нічия - ніхто не хотів поступатися, та й насправді ніхто так і не поступився. Очко на виїзді для нас також непоганий результат, однак ще вся боротьба попереду, а вболівальників очікує безліч несподіванок, адже це Ліга чемпіонів.

 "Атлетік" - Шахтар" - 0:0   

Суддя: Анастасіос Сідіропулос

Склади команд:

"Атлетік": Іраїсос, Лапорт, Баленсьяга, Гурпегі, Беньят (Сусаета, 64), Ітурраспе, Де Маркос, Ріко, Ібай, Муньяїн (Акече, 74), Адуріц (Фернандес, 77)

Запасні: Моран, Яго, Іраола, Сан-Хосе

"Шахтар": П'ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Азеведо, Степаненко, Фернандо (Фред, 73), Коста, Тейшейра, Адріано (Гладкий, 89), Тайсон (Марлос, 80)

Запасні: Кривцов, Бернард, Ілсінью, Каніболоцький

Попередження: Ітурраспе, 38, Адуріц, 58, Сусаета, 89 — Срна, 29, Тайсон, 35, Кучер, 48