УКР РУС

Перше диво Рібері та відзнаки братів Боатенгів. Огляд 12 туру Бундесліги

11 листопада 2013 Читать на русском

"Баварія" встановила ще один абсолютний рекорд, а "Нюрнберґу" принаймні ще два тижні доведеться чекати на першу перемогу у чемпіонаті. Про це та інше в огляді цікавих моментів туру.

СЕРІЇ
"Орли" збились з переможного шляху. Вперше "Айнтрахт" під керуванням Арміна Фе не може виграти сім ігор поспіль. В трьох останніх іграх були поразки.

"Фрайбурґ" не може наважитись на першу домашню перемогу у чемпіонаті. Попередні шість спроб завершились трьома нічиїми та трьома поразками.

У "Нюрнберґа" проблема переможного плану ще складніша. Команда взагалі не перемагала у цій першості. Цікаво, що після 12 турів перемог не було ще у чотирьох команд в історії Бундесліги. Останнім таким невдахою був "Дуйсбурґ", який 19 років тому був у такому ж положенні, що й тепер "Нюрнберґ".

Ґладбахська "Борусія" вдома лише перемагає: 6 ігор - 6 звитяг. Востаннє так "лошаки" тішили своїх фанатів у сезоні-87/88.

"Гамбурґ" не може перемогти "Байєр" вже 9 ігор (4 нічиї, 5 поразок). Стільки ігор на перемоги з іншими суперниками, у тому числі з "Баварією", чекати не доводилось.

"Хофенхайм" забив у 16 іграх поспіль - новий клубний рекорд. Команда із Зінсхайму, щоправда, розпочала й негативну серію: вперше на чолі з Маркусом Ґіздолем команда програла дві гри поспіль.

"Вердер" програв п'яту поспіль гру "Шальке". Такого трафунку з "музикантами" раніше не було.

Боїться засмучувати господарів "Ауґсбурґ": 9 із 10 виїзніих ігор команда програла.  

"Баварія", не програвши 37 гру вряд, встановила рекорд Бундесліги.

"Вольфсбурґ" святкує четверту поспіль перемогу. Востаннє такий "покер" "вовки" святкували з Феліксом Маґатом у 2012 році.

Дортмундська "Борусія" не виграла жодної із трьох останніх ігор проти "вовків": одна нічия плюс дві поразки. Такої черги за перемогою нема у "чорно-жовтих" з рештою теперішніх учасників німецької першості.

"Гановер" вперше майже за два роки не перемагає упродовж шести ігор.

"Брауншвайґ" у цій першості вперше здобув очки у двох матчах вряд.


ГОЛИ
Команди у 12 турах забили 357 голів. Востаннє такий рівень "гольовитості" був у сезоні-1985/86.

Форвард "Штутґарта" Тімо Вернер увійшов в історію Бундесліги як перший 17-річний гравець, що відзначився дублем.

"Нюрнберґ" без перемог - зате з рекордом. Два автоголи - рекордний показник серед решти учасників.

Ніколи "Байєр" та "Гамбурґ" так не билися: 8 голів за матч ще й найбільша матчева результативність цього чемпіонату.

Увійшов в історію Бундесліги і "фармацевт" Хойнь-Мінь Сон, який став першим південнокорейцем, який оформив хет-трик у Бундеслізі.

Перший дубль у Бундеслізі Кевін-Прінс Боатенг оформив з "другого поверху".

Франк Рібері забив зі штрафного у Бундеслізі вперше з вересня 2009 року.

Гол Жерома Боатенга на 4 хвилині став найшвидшим для мюнхенського клубу у цьому чемпіонаті.


ЦІКАВО
"Гановер" та "Брауншвайґ" подбали про ТИСЯЧНУ нульову нічию в історії Бундесліги.

Антирекордні чотири "двійки" відзначив і "Шальке". Гол від "Вердера" став 2222-им пропущеним голом "кобальтових" у Бундеслізі.

Без червоного демаршу. Втретє у сезоні гравці не напросились на вилучення у турі.

"Штутґарт" з показником 4-4-4 повторив результат стартових 12 матчів попереднього чемпіонату.

Буда для голів розташована у "Гамбурзі".  29 подарунків для суперника подарувала команда капітана Рафаеля ван дер Варта. Воротар Рене Адлєр як козел відпущення втретє змушений виймати зі сітки за один матч принаймні п'ять м'ячів. Стільки "п'ятірок" гамбурзька команда ніколи до цих пір не пропускала за весь чемпіонат в історії Бундесліги.

"Борусія" вперше за 11 років програла на виїзді, забивши першою. Тоді був такий самий рахунок (1:2), проте кривдником була "Баварія", а не "Вольфсбурґ".

Підготував Андрій Холявка