УКР РУС

Перша та Друга ліга обирають сценарії наступного сезону – піраміда футболу України поповниться 2 командами профі

20 червня 2022 Читать на русском

Плани щодо відродження чемпіонату в умовах війни розглядають і наші нижчі дивізіони.

У Першій та Другій лізі повинні виступати по 16 клубів. Президент ПФЛ Олександр Каденко днями заявив, що в наступному сезоні не візьмуть участь 15 з 45 клубів ПФЛ, але їхні назви наразі невідомі. До 30 "вцілілих" повинні додатися 2 з аматорів, повідомляє журналіст Сергій Болотніков. Також він розкриває 3 сценарії проведення Другої ліги, і 4 сценарії Першої.

1) 16 команд в 2 кола – 2 переможці отримують путівки в УПЛ, 15-та команда грає перехідні матчі, остання вилітає (всього – 240 матчів в сезоні).

2) Перший етап – 2 групи по 8 команд в 2 кола. Другий етап – перші 4 команди кожної групи формують нову групу, де розігруються 2 путівки в УПЛ, а гірші 4 команди кожної групи формують нову групу, де з'ясовується учасник перехідного матчу і хто вилітає. На другому етапі очки першого зберігаються, команди грають ще 2 кола, але лише проти клубів, з якими вони не зустрічались на першому етапі (всього – 176 матчів).

Новачок УПЛ виступив проти привілеїв для Динамо, Шахтаря та інших учасників єврокубків – Зеленський висловив позицію

3) 2 групи по 8 команд в 3 кола. 2 переможці отримують путівки в УПЛ. 2 останні команди грають плей-оф – переможець грає перехідний матч з 2-ю командою Другої ліги, а клуб, який програв, вилітає (всього – 168 матчів).

4) 2 групи по 8 команд в 2 кола. Принцип визначення місць такий же, як в 3-у варіанті. 2 переможці отримують путівки в УПЛ. 2 останні команди грають плей-оф – переможець грає перехідний матч з 2-ю командою Другої ліги, а клуб, який програв, вилітає (всього – 112 матчів).

Росія напала на Україну: Шевченко отримав незвичну пропозицію роботи, Польща викинула збірника, який обрав Москву (LIVE)