УКР РУС

Перша перемога "Мілану". Підсумки 5 туру Серії А

26 вересня 2011 Читать на русском

Якщо б "Аталанта" не розпочала чемпіонат із - (мінус 6), то зараз вона була б одноосібним лідером турнірної таблиці.

Ось і цими вихідними вона вже здобула свою третю перемогу у чемпіонаті, цього разу над “Новарою” - 2:1. А так після 5 туру на вершині двовладдя “Ювентуса” та “Удінезе”.

До слова, дві команди в “чорно-білих” футболках не змогли перемогти у звітному турі, однак і поразок, зрештою, не зазнали.

“Удінезе” грав у гостях із “Кальярі”, і, напевне, “зебри” ще й мають бути задоволеними нулями на табло, оскільки могли і програти. Але хочеться написати не про саму гру. Поки що ще не розкрився у команді Гвідоліна румунський Мессі Габріел Торже. Вже у двох іграх поспіль тренер заміною не дозволяє йому дограти поєдинку до завершення. А все тому, що Габріел поки що зовсім не виправдовує виданих йому авансів. Можливо, хлопчині потрібен час, але чомусь вже здається, що навряд чи він стане рівноцінною заміною для Алексіса Санчеса.

Що ж до “Ювентуса”, то після досить тривалого гольового затишшя зумів відзначитися Мілош Красіч. Проте його гол приніс “Старій Синьйорі” лише нічию у виїзному матчі із “Катанією”. Хоча міг серб і стати співавтором перемоги, якщо б наприкінці поєдинку вирішив не пробивати сам, а поділився м'ячем з кимось із партнерів. Однак навіть цей гол свідчить про те, що Антоніо Конте потроху знаходить позицію для Красіча, місця для якого раніше не бачив у своїх ігрових схемах.

“Мілан” вже 12-й. У звітному турі “россонері” нарешті здобули свою першу перемогу у чемпіонаті. Непереконливу перемогу над “Чезеною”. Хоча Зеєдорф і відкрив рахунок вже на 5-й хвилині, в подальшому підопічні Алегрі виглядали не те що непереконливо, вони взагалі мають бути задоволеними що не втратили цієї мінімальної перемоги. Але чого там тренеру “міланців” хвилюватися — у минулому чемпіонському сезоні за чотири зіграних стартових тури у них біла така ж кількість здобутих очок — 5. Щодо “Чезени”, то вона, наразі з порожнім очковим багажем, замикає турнірну таблицю.

А от інша команда з Мілану з новим тренером розпочала доволі вдало. На відміну від Гасперіні, Клаудіо Раньєрі не експериментує зі складами та ігровими схемами. Тобто експериментує звичайно, але не так божевільно як Джанп'єро. І нехай старт “Болоньї” у чемпіонаті не вразив, проте перша перемога “Інтера” після зміни тренера, навіть проти слабкої (наразі?) команди, не може не заслуговувати на похвалу. Тим паче, що у попередньому турі ще під керівництвом Гасперіні “Інтер” поступився далеко не гранду - “Новарі”. Та все одно, з однієї гри висновків робити не слід, тож зачекаємо на наступний тур, в якому “Інтер” прийматиме не кого-небудь, а “Наполі”.

“Наполі”, яке не може перемогти у двох останніх турах. Та якщо у турі 4-му Маццарі на матч проти “К'єво” поставив експериментальний склад, то у поєдинку із “Фіорентиною” на поле вийшла вже основа. Загалом же, попри деяке підсилення у міжсезоння, помітно, що у неаполітанців бракує виконавців для боротьби на усі три фронти. Звичайно, у силі основи сумніватися не доводиться, але от її гравців, на жаль, немає ким гідно замінити. Варто лише згадати попередній сезон, коли через травму вибув Лавессі, а через дискваліфікацію - Кавані, команда так і не змогла вибороти чемпіонство. (Звичайно ж, справа не лише у відсутності цих гравців, але вона була далеко не останнім фактором).

 У матчі “Наполі” - “Фіорентина” краще виглядали саме “фіалки”. Але тут є одне пояснення — на “Наполі” чекає у вівторок гра Ліги чемпіонів із “Вільяреалом”, тож, можливо, основні футболісти берегли сили саме на європоєдинок. Що ж до “Фіорентини”, то підопічні Сініші Міхайловіча додають з кожним матчем, але за чотири зіграних тури ще важко судити про те, наскільки серйозно команда зможе протистояти лідерам. Чекаємо...

Такі ж показники, як і у “Фіорентини”, “Наполі”, “Палермо” та “Кальярі” (2 перемоги, 1 нічия, та 1 поразка) мають і “К'єво” з “Дженоа”, які у звітному турі грали між собою. Саме пелетон із цих шести команд і переслідує “Ювентус” та “Удінезе”. Після 4 туру “Дженоа” очолювала турнірну таблицю, але коли “К'єво” грає у Вероні, то цій команді байдуже, хто їхній суперник — 2:1.

Першу перемогу у чемпіонаті здобула “Сієна”, яка розгромила “Лечче” - 3:0. Але хочеться сказати не так про перемогу, як про Емануеле Калайо, який не лише забив 2 останніх голи, а й один з них став найкращим влучним ударом у турі.

Міг би з ним посперечатися і Франческо Тотті, якщо б якийсь із його неймовірних ударів досягнув цілі. Проте відзначитися Імператору завадив своїми сейвами Антоніо Міранте. Не зміг голкіпер “Парми” виручити хіба що одного разу — коли на 50-й хвилині Освальдо переадресував м'яча у ворота. Цей гол і став єдиним у матчі.

Інша римська команда - “Лаціо”, яка приймала “Палермо”, так і не зуміла пробити ворота гостей, які, зрештою, відповіли такою ж люб'язністю.