УКР РУС

Перша ліга: Верес за крок від УПЛ, Волинь обіграла Прикарпаття, божевільна перестрілка в Сумах

12 травня 2021 Читать на русском

Зіграні кілька перенесених поєдинків чемпіонату України 2020/21 серед команд Першої ліги. Рахунок і огляд матчів читайте на "Футбол 24".

Перша ліга

6 тур

ВПК-Агро – Верес – 0:4

Голи: Шестаков, 2, 30 (пен), 71, Пасіч, 82

7 тур

Альянс – Полісся – 4:2

Голи: Зубков, 8, Агапов, 64 (пен), Лебеденко, 74, Рогозинський, 90+3 – Швець, 50 (пен), Андрущенко, 55

14 тур

Волинь – Прикарпаття – 2:0

Голи: Нкололо, 5 (пен), Шарпар, 21

Верес, який у 2021 році ще не програвав і впевнено мчить в УПЛ, у перенесеному поєдинку 6-го туру зустрічався з ВПК-Агро. Безпрограшна серія рівнян в чемпіонаті налічувала вже 15 матчів, а востаннє вони йшли з поля переможеними ще 10 листопада 2020-го. От і в цьому поєдинку підопічні Юрія Вірта одразу підтвердили статус фаворита.

Минай гратиме у Першій лізі – закарпатський клуб не будуть розформовувати

Вже на 2-й хвилині капітан гостей Михайло Шестаков ударом головою вразив ворота ВПК-Агро. Господарі могли тут же відігратися, але за Богдана Когута зіграла поперечина. В середині тайму гості забили вдруге – Шеліхов збив Сергійчука у штрафному, а Шестаков з пенальті оформив дубль.

По перерві господарі так і не зуміли забити бодай гол, а от Верес довів рахунок до розгромного. Після подачі кутового відзначився все той же Шестаков, оформивши хет-трик. А крапку в матчі поставив Пасіч, вразивши дальній нижній кут. 0:4 – команда Юрія Вірта набрала 58 пунктів та відірвалася від Чорноморця на 6 очок, маючи гру в запасі. А от від 4-го місця гандикап рівнян складає цілих 13 очок – вже в наступному турі Верес може офіційно оформити вихід в УПЛ, якщо переможе Металіст 1925.

*****

В рамках 14-го туру відбулося західноукраїнське дербі – Волинь приймала Прикарпаття. Якщо підопічні Василя Сачка посідали 5-ту позицію та ще мали примарні сподівання на підвищення у класі, то команда з Івано-Франківська, яка нещодавно змінила тренера, перебувала на межі зони вильоту.

Початок гри був ідеальним для Волині. Після помилки гостей в центрі полі Коломоєць увірвався до штрафного майданчика і був збитий. Пенальті реалізував Мішель Нкололо. Доволі швидко команда Василя Сачка зміцнила свою перевагу. Чачуа навісив зі штрафного, а Шарпар головою увігнав м'яч у сітку. Такий початок деморалізував Прикарпаття, яке не змогло відповісти хоч одним влучним ударом – більше забитих м'ячів у поєдинку не було.

2:0 – Волинь набрала 40 пунктів та відстає від Металіста 1925 на 7 очок, але зіграла на матч менше. Наразі команда з Луцька йде п'ятою, а Прикарпаття – 14-м.

*****

В останньому матчі дня у Сумах Альянс та Полісся влаштували перестрілку. На 8-й хвилині господарі відкрили рахунок зусиллями Зубкова, який головою вразив дальній кут. Цей гол став єдиним у першому таймі, а от по перерві було значно веселіше. Вже в дебюті другої половини гри Полісся заробило право на пенальті, який реалізував Швець.

Незабаром гості вийшли вперед – Андрущенко спрямував м'яч у ворота після прострілу з правого флангу. Але команда з Житомира вигравала навіть не 10 хвилин. Арбітр призначив 11-метровий, а Агапов переграв кіпера. Окрилені господарі пішли вперед і зуміли вирвати перемогу – на 74-й хвилині Лебеденко з лінії воротарського забив вирішальний гол. А вже у компенсований час Альянс поставив крапку – Рогозинський заштовхав м'яч у ворота.

4:2 – Альянс набрав 40 очок. Стільки ж у Волині та Миколаєва, але за додатковими показниками Альянс йде сьомим. Полісся на десятому місці – 29 балів.

Луческу на коні, полтавська магія, тренерські відкриття і скандали у чемпіонаті безхатченків – підсумки УПЛ 2020/21