УКР РУС

Перша і Друга ліги України суттєво розширились – затверджений склад дивізіонів без невдахи УПЛ, кілька клубів виключені

21 червня 2023 Читать на русском

Склад учасників ПФЛ зазнав серйозних змін перед сезоном 2023/24.

ПФЛ на своєму офіційному сайті оголосила підсумки ХХХІ Конференції. Затверджено склад учасників, регламент, план-календар та формат проведення Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів Першої та Другої ліги сезону 2023/24.

Набули членства в ПФЛ та візьмуть участь у змаганнях ПФЛ серед команд клубів Другої ліги такі клуби, як Дружба (Мирівка), Скала 1911 (Стрий), Локомотив (Київ), ФК Кудрівка та ЮКСА (Тарасівка). Здобули членство в ПФЛ і три клуби, які вилетіли з УПЛ та переходять у змагання Першої ліги: Металіст (Харків), ФК Львів (на старт не вийде), Інгулець (Петрове).

Низка клубів після повномасштабної агресії рф не подали заяв про продовження тимчасового призупинення участі у змаганнях 2023/24, не сплатили членські внески та не продовжують свою діяльність, тому вимушеною мірою стало рішення про виключення: Нікополь, МСК Дніпро, Олімпік, Вовчанськ та Волинь.

Тимчасово призупинено участь клубів у змаганнях Першої ліги сезону 2023/24 без позбавлення членства в ПФЛ: Ужгород, Краматорськ, Скорук, ФК Львів, ВПК-Агро.

Тимчасово призупинено участь клубів у змаганнях серед Другої ліги сезону 2023/24 без позбавлення членства в ПФЛ: АФСК Київ, Балкани Зоря, Карпати Галич, Любомир Ставище, МФК Миколаїв, ФК Суми, МФА Мункач, Кристал Херсон, Енергія Нова Каховка, Таврія Сімферополь.

Максимов офіційно очолив клуб Другої ліги

Таким чином, Перша ліга розширюється з 16 учасників (8+8) до 20 (10+10).

Група А Першої ліги 2023/24: Агробізнес, Буковина, Епіцентр, Карпати Львів, Металіст, Нива Тернопіль, Нива Бузова, Поділля, Прикарпаття, Хуст.

Група Б Першої ліги 2023/24: Вікторія, Гірник-Спорт, Діназ, Інгулець, Кремінь, Маріуполь, МФК Металург, Полтава, Лівий Берег, Чернігів.

Принцип розподілу груп не змінився. Перший етап – за територіальною приналежністю, другий – на боротьбу за підвищення та виживання.

Друга ліга також розширюється – з 10 команд до 13-ти. Це ВАСТ, Дружба, Звягель, Кремінь-2, Кудрівка, Локомотив, Металург-2, Нива Вінниця, Реал Фарма, Скала 1911, Тростянець, Чайка, ЮКСА.

Початок змагань у Першій лізі запланований на 28 липня, а у Другій лізі – на 6 серпня.

"Можу спробувати пиво і сказати – смачно чи ні": капітан Оболоні про вихід в УПЛ, батька-президента і гол з центру поля