УКР РУС

Перетворити мрію на реальність. "Наполі" - "Дніпро". Анонс

7 травня 2015 Читать на русском

Сьогодні «Дніпро» на «Сан Паоло» спробує зробити перший крок до фіналу Ліги Європи.

«Наполі» - «Дніпро» - 22:05, Неаполь, «Сан Паоло», арбітр – Свен Моен (Норвегія)

Півфінал – уже історичне досягнення для «дніпрян» - так далеко вони ще не були. Однак апетит приходить під час їжі і на такій стадії ніхто не страшний. Навіть «Наполі». Так, італійці фаворити протистояння з українцями. Та чи такі вже однозначні - питання. На попередній стадії «Наполі» пройшов «Волфсбург», хоча більшість віддавала перевагу саме німецькій команді. Однак команда Бенітеса просто-таки познущалась над «вовками», які до слова, перед тим у чемпіонаті розірвали саму «Баварію». Після такої перемоги «Наполі» вмить став головним фаворитом Ліги Європи, і пішли розмови, що «Дніпру» не пощастило з жеребом. Але хіба у півфіналі є таке поняття як «пощастило»?

«Наполі» дуже добре проводить сезон у єврокубку, але команда не безгрішна. Так, позаминулого вікенду, неаполітанці без шансів програли «Емполі» 2:4. Причому, три голи у ворота партенопейців влетіли ще до перерви. Сподіваємось, Маркевич винесе урок з цього матчу. А от цієї суботи «Наполі» вже був зовсім іншою командою – переміг «Мілан» 3:0. «Дніпряни» ж на цих вихідних піднялися на другу сходинку чемпіонату, а це як відомо – путівка в кваліфікацію Ліги чемпіонів. Але не будемо забувати, що перемога у Лізі Європи також дає прописку у найкращому турнірі Європи, тож у «Дніпра» вимальовуються хороші перспективи на наступний сезон.

Якщо хтось встиг забути, то «Дніпро» не так давно уже зустрічався з «Наполі». У сезоні 2012/2013 команди пересікалися на груповій стадії ЛЄ. Цікаво, що якби це був раунд плей-офф, то «Дніпро» би вибив італійську команду. Тоді дніпропетровці програли в Неаполі 2:4, але вдома в першому колі перемогли 3:1. Співпадіння?

Рафаель Бенітес: «Дніпро» в 17 матчах 2015 зазнав лише двох поразок. Це дуже працьовита команда з хорошим тренером. У плей-офф «Дніпро» здолав «Аякс», «Олімпіакос» і «Брюгге», діставшись півфіналу абсолютно заслужено. Так що нам потрібно грати розумно і пристрасно, а також вірити в себе. У складі суперника вистачає майсметрних футболістів, кожен з яких чітко знає, що йому робити на полі. Наше головне завдання - перемогти. "Ми не полетимо вперед стрімголов, але дуже важливо скористатися своїми козирями - в першу чергу, швидкістю і технікою».

Мирон Маркевич: «Я переглянув багато матчів «Наполі». Хосе Кальєхон, Гонсало Ігуаїн, Марек Гамшік - це серйозні гравці. Перш за все треба подумати над тим, як їм не дати зіграти так, як вони звикли. Думаю, що шанси у «Наполі» досягти фіналу вище - 60 на 40 відсотків на користь італійського клубу. У своїй штрафній ми стояти не збираємося. Потрібно буде акуратно зіграти в центрі поля і зробити ставку на контратаки. Не можна грати проти «Наполі» так, як це робив «Мілан» у неділю в Серії А. Неаполітанці виграли з рахунком 3:0, однак ми пам'ятаємо про те, що суперник не тільки багато забиває, але й чимало пропускає».

Олег Телюк, Football24