УКР РУС

Перестрілка і АТО - не перешкода вічно пісяючому хлопчикові. Чим живе Брюссель напередодні матчу ЛЄ "Андерлехт" - "Шахтар"

16 березня 2016 Читать на русском

"Футбол 24" напередодні матчу-відповіді 1/8 фіналу Ліги Європи "Андерлехт" - "Шахтар" прогулявся вулицями Брюсселя.

У день приїзду "Шахтаря" в Бельгію, у вівторок, 15 березня, в Брюсселі відбулася перестрілка поліції з терористами в рамках антитерористичної операції по слідах терактів в Парижі восени 2015-го. Підсумок перестрілки - четверо поранених поліцейських, один убитий злочинець. Решта чи то терористів, чи то просто бандитів втекли.

Напередодні матчу "Андерлехт" - "Шахтар" поліція провела у Брюсселі АТО

Загалом, початок поїздки виявився досить "веселим".

Наступного дня ЗМІ повідомили, що в Брюсселі затримали двох підозрюваних. І схоже, "продовження" буде...

Брюссель живе звичним життям

Але ви сильно не переживайте. Чи означало це, що місто в паніці, і всі відсиджуються по домівках? В жодному разі. Брюссель живе своїм звичним життям, а підтвердженням цьому - фото однієї з центральних торгових вулиць.

Про те, що в місті серйозна загроза, нагадують озброєні автоматичною зброєю поліцейські, що патрулюють центральні (туристичні) вулиці столиці Бельгії.

Брюссель - неймовірно красиве місто. Одна з головних визначних пам'яток столиці Бельгії - площа Гранд-Плас (Grand place, або Grote markt). Вдень вона виглядає так:

Вночі, завдяки підсвічуванню, шарм площі вагомо збільшується... Надаємо вам фото для ілюстрації:

Магія "Пісяючого хлопчика"

Але звичайно ж, тисячі туристів тягне до іншої, куди більш розкрученої пам'ятки Брюсселя. Manneken Pis, більш відомий у нас як "Пісяючий хлопчик".

Біля нього завжди багато туристів. Днем - точно, ввечері і вночі - менше.

У сучасному світі ти не ти, якщо не зробив селфі. Як цей український журналіст.

Не оминула участь фото з "хлопчиком" і делегацію "Шахтаря". Від селфі не утрималися не тільки гравці донецького клубу, а і Мірча Луческу!

"Шахтер" гуляє Брюсселем

Цікаво порівняти відчуття людей після того, як вони побачили хлопчину вперше. У мене - легке розчарування. Звичайна, нічим не примітна брюссельська вулиця і маленька-маленька статуя хлопчика. Пісяючого. Зазвичай його фото роблять крупним планом, насправді висота статуї 61 см. Ось так...

Але шуму-то, шуму! Молодці, браво! Розкрутили хлопця на весь світ. Ну а місцеві цим з радістю користуються. На сусідніх до статуї вулицях "пісяючий хлопчик" постає в абсолютно будь-яких іпостасях.

В таких...

...таких...

...чи навіть таких:

"Скуті одним ланцюгом, пов'язані однією метою ..."

А ще в татухах, у вигляді Діда Мороза, військового і навіть - Наполеона:

Присутній "хлопчик" і в оформленні закладів громадського харчування:

Брюссель тему "Хлопчика, що пісяє" "юзає" на всі 100%. У місті є також "Пісяюча дівчинка" і "Пісяюча собака". Для ілюстрації - кілька фото.

А це - бабуся. На щастя... просто бабуся.

Олександр Гапоненко, Футбол 24, з Брюсселя

"Червоний або мертвий". Як Стівен Дефур через перехід в "Андерлехт" став найненависнішим футболістом в Бельгії