УКР РУС

Перемогти "Ювентус", щоб залишитись. Анонс суботніх матчів Серії А

16 лютого 2013 Читать на русском

Завтра "Наполі" зіграє із "Сампдорією". Навряд чи підопічні Маццарі втратять очки у цьому поєдинку, отож сьогодні "Ювентусу", аби зберегти відстань від "партонепеїв" у п'ять очок, потрібно буде будь-що перемагати "Рому". Перемагати на виїзді. І цей поєдинок стане справжньою родзинкою сьогоднішнього вечора.

максимум - нічия

А перед цим у Вероні “К'єво” прийматиме аутсайдера чемпіонату - “Палермо”. Сицилійці не знають перемог ось уже десять турів поспіль, а “К'єво” традиційно сильно (ні для кого не є секретом, що через поганий стан газону) грає вдома. Тільки от не все так просто. За останні три тури “летючі віслюки" грали з “Лаціо”, “Ювентусом” та “Інтером” відповідно. “Орлів” перемогли, а двом іншим програли. Після таких поєдинків зовсім не буде дивиною, якщо підопічні Коріні виглядатимуть втомленими. Та навіть попри те якось не віриться, що сицилійцям вдасться здобути свою першу виїзну перемогу у чемпіонаті — максимум нічия.

шанс для Андреадзолі

А от передбачити результат протистояння “Рома” - “Ювентус” дещо важче. Звичайно, римляни зараз виглядають не найкраще, і востаннє перемагали ще 23 січня. Але ж тоді вони на лопатки поклали сам “Інтер”. Та це ще було за Земана, який налагоджував гру в атаці, начисто забуваючи про оборону. Це й стало причиною того, що в попередньому турі команда грала вже під керівництвом Ауреліо Андреадзолі. “Рома” програла “Сампдорії”, але ж це була лише перша гра Ауреліо, який з 2005 року працював хіба що помічником головних тренерів. А який помічник не мріє стати головним.

Попередньо Андреадзолі тренуватиме “Рому” до кінця сезону. І вже навіть почали говорити про те, що після нього “вовки” мають намір запросити на пост головного тренера Карло Анчелотті. Сьогоднішня ж гра - неабиякий шанс для Ауреліо змінити думку керівництва. Так, як це було із Страмаччіоні в “Інтері”.

Ну а щодо самих футболістів, то на поєдинок із чемпіоном будь-яка команда налаштовується по-особливому. До того ж майстерних виконавців у “Ромі” предостатньо.

Плюсом для “Роми” є і те, що “Ювентус” серед тижня грав матч Ліги чемпіонів із “Селтіком”. І нехай зі сторони здавалося, що перемога “Старій Синьйорі” далася легко, насправді це не зовсім так. Кельти добряче вимучили туринців, тож не відкидаємо, що Конте вирішить дати відпочити кільком провідним виконавцям. А якщо ні - то тоді “вовки” мали б виглядати більш свіжими. Та й рідні трибуни поженуть їх вперед. Словом, попри те, що “Юве” фаворит, ми собі таки дозволимо дати на перемогу “Роми” 40 відсотків.

Андрій Думич, “Футбол 24”