УКР РУС

"Перехід у Мілан був кроком назад": Леонардо Бонуччі відверто – про найважчого суперника, кризу, Гаттузо і плани

20 лютого 2018 Читать на русском

Захисник Мілана Леонардо Бонуччі розповів Mediaset Premium і Radio 105 про своє перебування в Мілані та обрав між Мессі й Роналду.

У Ювентусі почалась криза

Над нами нависла криза після того, як Ювентус програв фінал Ліги чемпіонів-2015 у Берліні. Як індивідуальності ми не могли один одному допомогти. У мене було небагато таких кризових моментів. І завжди це ставалось через те, що люди не допомагали один одному. Довіра до партнерів має вирішальне значення. Перехід у Мілан був важким вибором, адже я звик до певних стандартів, зокрема, гри на найвищому європейському рівні.

Топ-10 найбільш високооплачуваних гравців Серії А

Було нелегко зробити крок назад, але Мілан відразу переконав мене своїм проектом та ентузіазмом, який зараз ми відкриваємо заново. Мрії нічого не коштують нам. Ми маємо все, що потрібно, аби виграти Лігу Європи та Кубок Італії. Впевнений, нам є, що сказати.

Що змінив Гаттузо-тренер у Мілані

Прихід Гаттузо змінив усе. Це нове обличчя Мілана. У тому, що ми граємо краще, насамперед його заслуга. Ми зробили величезний стрибок у плані якості. Тепер потрібно втримати гарну форму. Тренер покращив нашу ментальність і впевненість у собі, а ще підготував фізично.

Ми нарешті стали командою. Гаттузо може як обійняти, так і ляснути по спині. Він перший, хто починає тренування на базі в Міланелло. Я, мабуть, не бачив іншого такого тренера. Як він запалює людей, і це його привітання всією долонею. Я більше ніколи не хочу чути слово "поразка". Тренер приніс нам віру і впевненість.

Ми твердо ходимо по землі. Мілан поки нічого не виграв. Нас чекають важкі матчі. На цей момент важливий лише четвер і двобій з Лудогорцем, а потім почнемо думати про неділю і Рому. У Лізі Європи попри перемогу 3:0 ще нічого не вирішено.

Мессі чи Роналду

Найгірший момент наступає перед великим матчем. Ти не здатен навіть думати. Найважчий суперник, проти якого я грав? Роналду. Щоразу, коли ми грали один проти одного, Кріштіану забивав гол. Поруч з ним – Ліонель Мессі. Гравець абсолютно світового рівня. Їм не можна залишити жодного сантиметра простору, бо одразу завдадуть тобі шкоди.

Кумир, план Б і пісня для битви

Моїм кумиром завжди був Алессандро Неста. Мені імпонують його характер та елегантність. У мене ніколи не було жодного плану Б. Завжди думав тільки про футбол. Я підходив до спорту зі фанатизмом, бо не хотів програвати. У суботу ввечері мої друзі йшли гуляти в місто, а я залишався і мріяв. І мені вдалося реалізувати мрії.

Частина мене завжди залишатиметься дитиною, яка продовжує мріяти. Адже важко досягти піку, а, можливо, ще важче втриматись на цьому рівні. У мене перед грою завжди є свій плей-лист, однак останною йде пісня Faded Алана Волкера. Вона дає мені знати, що я готовий до битви.