УКР РУС

Перехід Довбика в Мітьюлланд став ланкою в ланцюжку інших, – скаут

1 лютого 2018 Читать на русском

Футбольний скаут Ілля Новіков розповів про причини переїзду екс-форварда Дніпра Артема Довбика до Данії.

"Розв'язка історії з Довбиком вийшла епічною навіть за мірками нинішніх шалених трансферних вікон. Але, як і у випадку з трансфером Ярмоленка в Дортмунд, цей перехід став ланкою в ланцюжку інших.

Трансферне вікно, зима 2018. Дедлайн (LIVE)

Крістал Пелас потрібен був потужний нападник на заміну Бентеке, який грав в АПЛ практично без замін. Перехід Гвідо Карільо зірвався, гравець вибрав Саутгемптон. В останній день Пелас був готовий взяти гравця Престона Джордана Хагілла, але і там щось не зрослося. Останнім шансом Пелас був норвежець Мітьюлланда Александр Сорлот.

У підсумку англійці заплатили за Сорлота понад 10 млн євро. Данці досі не можуть повірити своєму щастю – півроку тому вони взяли норвезького нападника в Гронінгені (за 300-400 тисяч євро), де у нього в карнавальній Ередівізії було 5 голів в 40 матчах. Але тепер вже їм терміново знадобився потужний форвард. Ним і став Довбик, який ще вранці збирався в Ланс.

В принципі, це добре для його шансів заграти – з конкурентів там тільки нігерієць Онуачу, гравець-мрія Кварцяного (201 см). У Мітьюлланді вміють працювати з молоддю, і навіть по переходу Сорлота видно, що з чемпіонату Данії відкриті всі дороги, хоч в АПЛ, хоч в Бундеслігу. Але Довбику легко точно не буде", – написав Новіков в своєму блозі на Tribuna.

Нагадаємо, Довбик підписав з Мітьюлландом контракт терміном на чотири роки.