УКР РУС

Перед "Шахтарем" ноги не тремтять, тренер налаштовує нас на перемогу, - Андрій Ткачук

29 лютого 2016 Читать на русском

Футболіст полтавської "Ворскли" Андрій Ткачук поспілкувався з "Футбол 24" про результати зимових зборів, готовність до сезону, підготовку до кубкової зустрічі з "Шахтарем" і перехід однофамільця в "Зорю".

Після проведених зимових зборів в Туреччині "Ворскла" в повному складі повернулася в Полтаву. Андрій Ткачук, гравець полтавчан, дав коментар "Футбол 24" про підготовку команди до сезону.

- Чи встигли набрати кондиції до початку сезону?

- Думаю, так, встигли. Перша гра покаже, наскільки готові.

- Як взагалі збори пройшли, на що робився наголос в тренувальному процесі?

- Нормально. Нічого нового, думаю, всі збори однакові - основний акцент на фізику. У цьому році у нас було більше ігор, ніж в минулому році. Тому футболістам було легше. Все-таки, грати легше, ніж тренуватися.

- Як думаєте, з чим пов'язана більша кількість?

- Навіть не знаю, це вирішує тренерський штаб. Я дивлюся, що не тільки у нас, а у всіх українських команд було багато ігор на зборах в цьому році. Через ігри, напевно, легше набирати фізичну форму. Та й футболістам цікавіше грати, ніж тренуватися. Напевно, коли ти граєш, то швидше набираєш форму.

- Хто зі спаринг-партнерів найбільше запам'ятався?

- Можливо, "Ольборг". Ми їм програли, було найважче грати з ними, напевно. Це, по-моєму, була перша гра, коли ми грали всі 90 хвилин. Перед цим ми всі ігри грали по тайму, а з "Ольборгом" грали повноцінний матч. У першому таймі ми 1:0 вигравали, а потім трохи "підсіли", не вистачило нас на весь матч. Так у них і команда непогана, досвідчена, вони грають в єврокубках.

- Як побудований процес підготовки до зустрічі з "Шахтарем"?

- Готуємося як завжди. В одноразовому режимі тренуємося, нічого особливо не змінилося, все так само - готуємося, тренуємося, як на кожну гру. Особливої уваги не приділяли супернику.

- Переглядали матч "Шахтаря" з "Шальке"?

- Вдома кожен сам дивився, а так то ми завтра вже будемо дивитися "Шахтар", у нас заплановано теоретичне заняття. За день до гри будемо більш детально готуватися, вивчати.

- Який настрій у команди перед матчем? Спробуєте повторити успіх 2009-го року?

- Звичайно, ні у кого ноги не тремтять, всі вже сумують за офіційними іграми, тому, думаю, буде хороший матч.

- А як взагалі головний тренер оцінює ваші шанси, наскільки зараз реально "Ворсклі" дати бій "Шахтарю"?

- Головний тренер налаштовує тільки на перемогу, розуміє, що Кубок є Кубок. У кубкових матчах шанси у всіх рівні, тим більше, першу гру ми граємо вдома, повинні показати хороший результат.

- Стосовно Євгена Ткачука, який не так давно покинув команду і приєднався до "Зорі". Як в команді відреагували на цей крок Євгена?

- Чесно кажучи, було трохи несподівано, він нікому не говорив. Наскільки я знаю, він планував до Польщі їхати, але потім, коли дізналися - здивувалися. Але нічого, це футбол, побажали йому удачі, він приходив до нас в готель. Всі хлопці йому побажали тільки успіху, всі слова йому сказали хороші. Він нам теж побажав удачі, попрощався, так що нормально.

Євген Ткачук: В "Зорі" прийняли чудово, наче не один рік був в цьому колективі

- Чи плануєте з ним підтримувати відносини?

- Звичайно. А що такого, це життя.

Олександр Москаленко, Футбол 24