УКР РУС

"Пеп був чесний зі мною, і я потиснув йому руку", – Джо Харт про Гвардіолу, новий клуб та збірну Англії

13 вересня 2018 Читать на русском

Голкіпер Бернлі Джо Харт, який знаменитий виступами за Манчестер Сіті та збірну Англії, дав інтерв'ю порталу Sky Sports. 31-річний футболіст розповів про свою кар'єру протягом останніх років, стосунки з Пепом Гвардіолою та мрію повернутися у національну команду.

Про стосунки з Гвардіолою

"Коли в 2016 році Пеп прийшов у Манчестер Сіті, в нас відбулася розмова про моє майбутнє. Гвардіола покликав мене до себе і чесно сказав, що не розраховує на мене, адже його не задовільняє моя гра ногами. Він дивився мені в очі та був абсолютно відвертим.

Гвардіола розповів, де хоче закінчити тренерську кар'єру

Не скажу, що погоджувався з його думкою, проте мені сподобалася його чесність. Пеп сказав, що навряд чи мене влаштує роль запасного голкіпера, тому він абсолютно не проти, якщо я знайду собі команду, в якій зможу отримувати ігрову практику. Ми обидва намагалися знайти рішення ситуації, і я йому вдячний. Звісно, неприємно покидати клуб, в якому провів багато років, але з Гвардіолою в нас хороші стосунки. Я потиснув йому руку, подякував за чесність та став шукати нову команду".

Про перехід в Бернлі

"Спочатку я був в оренді у Торіно, згодом перебрався у Вест Хем. В Італії ніби все було добре, а ось у Вест Хемі все склалося не найкращим чином.

Коли знову повернувся у Сіті, в мене залишався рік контракту. Я поговорив з керівництвом клубу та заявив, що більше не хочу йти в оренду. Важко повністю зосередитися на виступах за команду, яку ти покинеш після сезону. Тим паче другий рік поспіль.

"Містяни" знизили ціну на мене, проте жоден клуб не вступав у переговори. Було прикро, адже мені здавалося, що я перебуваю у непоганій формі та можу принести користь. Згодом з'явився варіант з Бернлі, і я радий, що нарешті опинився тут". (Згідно даним порталу Transfermarkt, Харт вартував 10 млн євро, проте Манчестер Сіті планував виручити за нього лише 5 млн. Згодом Бернлі за даними того ж таки Transfermarkt заплатив за голкіпера лише 3,9 млн євро, – прим. "Футбол 24".)

Про можливість повернення у збірну

"Якби мені сказали зіграти за збірну Англії хоч завтра – я був би готовий. Але наразі у тренерського штабу інша думка, і я змушений її поважати. Я збираюся показувати все, на що здатен, та доводити свою майстерність до найвищого рівня. Тільки таким чином можна звернути на себе увагу тренерів збірної. Іншого шляху немає.

Влітку, коли Англія поїхала на ЧС-2018 без мене, мені було дуже шкода себе. Але згодом перестав жаліти себе, адже я люблю виклики, вони роблять мене сильнішим, змушують працювати та рухатись уперед.

Саутгейт пояснив, чому не взяв Вілшера і Харта на ЧС-2018

Зараз я цілком задоволений. Передсезонна підготовка пройшла чудово. Поки збірна була на Мундіалі, я встиг скучити за видовищем, тому готувався до сезону з великою наснагою.

Звісно, я спостерігав за кожним матчем англійської команди, був її палким прихильником. Навіть якщо в майбутньому я не отримаю виклик у збірну, то все одно вболіватиму за неї усім серцем. Цього не можуть змінити ніякі обставини".

Франція – Англія на Євро-2012: Як сонний Харт підвів Джеррарда, або Компроміс на "Донбас Арені"