УКР РУС

Пенсійний вік "аристократів", або Сімнадцять кроків "Челсі" до Києва (ФОТО)

20 жовтня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" представляє сьогоднішнього суперника "Динамо" у Лізі чемпіонів з незвичного ракурсу.

У сезоні 2015/16 "Челсі" більше страждає, ніж грає. Про митарства Моурінью і його команди нашим сайтом вже написано чимало. Тому пропонуємо Вам пригадати хронологію шляху "аристократів" до Києва на матч третього туру ЛЧ через ключові події, назавжди зафіксовані для історії у яскравих фотографіях.

1. Новий сезон "Челсі" розпочав без чеського стража воріт - Петра Чеха. "Танкіст" провів на "Стемфорд Брідж" прекрасні 11 років, але змушений був поступитися місцем молодому Тібо Куртуа. Це лише розпалило амбіції у 33-річного Чеха і він перейшов у табір принципових суперників із "Арсенала". Джон Террі тепло вітає екс-партнера за мить до старту поєдинку за Суперкубок Англії.

2. Суперкубок вислизнув із рук Моурінью. Арсен Венгер лише з 14-ї спроби обіграв португальця, але тому однаково було дуже неприємно програвати.

3. Лише перемога - такий девіз у сеу Жозе. Свою втішну медаль за участь у Суперкубку Англії він пожбурив на трибуни до ошелешених таким сюрпризом фанатів.

4. Старт у Прем'єр-лізі - і нова невдача. У домашній грі із "Суонсі" - лише нічия 2:2. На фото - ключовий епізод поєдинку: Тібо Куртуа здійснює фол останньої надії проти Бафетімбі Гоміса.

5. Цапом-відбувайлом Жозе зробив Еву Карнейро, "перлину" медичної служби "Челсі". Він висловив їй свої претензії ще під час матчу із "Суонсі". Далі - скандал і припинення співпраці.

6. Без Еви "Челсі" із тріском програв у другому турі "Ман Сіті" (0:3). Кров із розбитого носа Гарі Кехілла зупиняв вже інший медик.

7. Невдачі не затьмарили розкішного життя Джона Террі. Капітан "Челсі" придбав раритетний "Феррарі 275", здатний розвивати швидкість до 256 км/год. Вартість тачки склала понад три мільйони доларів.

8. Новачок "Челсі" Педро дякує арбітру Марку Клаттенбургу за хорошу роботу. У дебютному матчі за "аристократів" іспанець відзначився голом та асистом, посприявши перемозі над "Вест Бромвічем", яка стала для лондонців першою в сезоні.

9. Домашня поразка у лондонському дербі з "Крістал Пелас". Тібо Куртуа у глибокому нокауті.

10. Не оговтавшись від шоку, Куртуа травмувався під час тренування команди. Пошкоджене коліно залишило голкіпера без футболу як мінімум на два місяці.

11. П'ятий тур АПЛ - поразка в Ліверпулі від "Евертона". Жозе Моурінью розгублений. Команда поруч із зоною вильоту. Це найгірший старт "Челсі" за останні 20 років.

12. Старт у Лізі чемпіонів стулив пельку найвідчайдушнішим критикам "аристократів". "Челсі" впевнено розібрався із "Маккабі" - 4:0. Дієго Коста не лише забив, а й красиво політав.

13. Ще одна вдала гра - проти "Арсеналу" у чемпіонаті. Перемога 2:0 була затьмареною скандалом імені Дієго Кости, який спровокував Габріеля Паулісту на вилучення.

14. Моурінью знайомиться із затишним "Бескот Стедіум", де "Челсі" переможе місцевий "Волсолл" у Кубку Ліги (1:4).

15. Особливе повернення на "Драгау", де сеу Жозе багато років тому досягнув своїх перших серйозних вершин. Приязна усмішка Хулена Лопетегі залишилася в минулому, коли розпочався матч 2 туру ЛЧ. Моурінью змушений був капітулювати - поразка від "Порту" (2:1).

16. Фан "Челсі" після матчу із "Саутгемптоном" (1:3) обдумує найгірший старт своєї команди за останні 37 років.

17. Моурінью у Києві за тиждень до матчу з "Динамо". Розповідати про мету свого приїзду він може що завгодно. Правду ми дізнаємося згодом. Або не дізнаємося взагалі. 

Олег Бабій, Футбол 24

Follow me on Twitter

Читайте також:

Крокодилячі сльози і шмарклі. Топ-9 прикладів, як Дієго Коста провокуватиме "Динамо"

"Дієго Коста - типовий росіянин у метро в час пік". Інтернет про витівки форварда "Челсі" (ФОТО)