УКР РУС

Печорний: У 2007 році Ващук позичив у Гусєва 50 тисяч доларів і дотепер не віддав

19 січня 2018 Читать на русском

Футбольний консультант Олег Печорний розповів про те, що Владислав Ващук не повернув чималий борг Олегу Гусєву.

"Цей конфлікт тягнеться вже 10 років. У 2007-му Владислав Ващук, який тоді ще виступав за Динамо, позичив у Олега Гусєва 50 тисяч доларів і дотепер не віддав. Гусєв упродовж років нагадував йому про цей борг, але Владислав вiдповідав, що наразі не може його погасити. Зрештою, Олеговi Гусєву це набридло, він зрозумів, що самотужки свої гроші не поверне, і звернувся по допомогу в наш фонд. Тобто тепер цим боргом займатимемось ми.

Ващук: Більше мільйона доларів вичавили з київського футболу за останні 10 років, я звернувся у Головне управління Нацполіції у Києві

Що це означає? Я зустрічався з Олегом Гусєвим. Він багато допомагає нашому фондовi і сказав, що ці 50 тисяч доларів готовий віддати дітям. Тобто, якщо ми виб'ємо ці кошти, витратимо їх на допомогу дітям-переселенцям, із бідних сімей, хворим. Наш юрист готує документи в поліцію, щоби там розпочали кримінальне провадження проти Владислава Ващука за статтею "шахрайство". Санкція якої передбачає позбавлення волі від п'яти до десяти років. І якщо він не віддасть борг, то потрапить за грати. У Ващука є бізнес, багато нерухомості, заможні друзі. Не думаю, що для нього проблема віддати ці кошти.

Як збираюся довести те, що сталось ще 10 років тому? Є розписка, є люди, які бачили, що він брав ці кошти в Гусєва, і вони готові свідчити в суді.

Для чого Ващуку знадобилось 50 тисяч доларів? Якщо не помиляюсь, вiн позичав ці кошти для якогось свого бізнесу.

Чи визнає борг сам Ващук? Особисто мені, і я можу це підтвердити, він сказав: "Так, я винен Олеговi Гусєву гроші". Я за свої слова відповідаю. Гадаю, слідчі розберуться у цій справі", - цитує Печорного Експрес.