УКР РУС

Печерний: Футболісти мають об'єднатись і бойкотувати новий чемпіонат

2 травня 2015 Читать на русском

Керівник Фонду соціального захисту футболістів та тренерів України Олег Печерний розповів про непрозору роботу ФФУ та закликав усіх футболістів бойкотувати новий чемпіонат.

"Хто президент клубу "Металіст"? Де ця людина? Частина футболістів харківської команди почали страйкувати, а інші - підписали нові контракти в той час як їхні товариші, колеги сидять голодні. У Європі такого не було б. Футболісти повинні бути солідарні.

Федерація прийняла нову постанову про агентів. Їх тепер називатимуть "посередниками". Але що змінилося? Знову незрозуміло: як це буде працювати. Невже не можна зробити так, щоб всі ці моменти були відкриті для громадськості?

Без футболістів не буде спектаклю. Якщо все буде так продовжуватися, ми повідомимо УЄФА, ФІФА та FIFPro, що новий чемпіонат починати не можна через відсутність колективної угоди. Будемо закликати футболістів топ-клубів бути солідарними з колегами, які не одержують зарплати. Вони повинні об'єднатися і не дати стартувати новому чемпіонату. Потрібно навести порядок. Не кажу, що клуби повинні розрахуватися за день - це утопія, але дайте гарантії, підіть назустріч людям, поясніть, коли будуть погашені борги", - заявив Печерний.