УКР РУС

Павлов: Жоден тренер нашого покоління не прийняв би такого радикального рішення, як Шевченко

31 березня 2017 Читать на русском

Екс-наставник "Динамо", "Дніпра", "Іллічівця" та "Ворскли" Микола Павлов поділився своєю думкою про головного тренера збірної України Андрія Шевченка.

"Я міг втретє стати головним треном національної команди? Мені президент "Ворскли" Олег Бабаєв, який був членом Виконкому ФФУ, розповідав, що керівник федерації Анатолій Коньков просив мене переконати. Але я не бачив себе там, звик працювати в клубі.

Потім, коли нас, тренерів, у Будинку футболу зібрав глава комітету збірних Михайло Фоменко, я прямо сказав: "Міша, а чому б тобі не очолити команду?" Він каже: "На порядку денному твоя кандидатура". "Знімаємо це питання, – відповідаю. – Треба буде – зроблю заяву, тебе підтримаю, а то якщо призначать іноземного фахівця, в житті не увімкну телевізор, коли гратиме збірна! Треба, щоб працювали свої тренери".

Павлов: Я став автором унікального досягнення і перевершив Лобановського та Луческу

Чому недавно підтримав Андрія Шевченка, хоча не коментую гру збірної України і роботу її наставників? Тому що жоден з тренерів нашого покоління не прийняв би такого радикального рішення – в першому ж матчі в кар'єрі довірити місце на полі стільком молодим хлопцям!

Для цього потрібно мати велику футбольну сміливість, і вона, мабуть, залишилася в Андрія Миколайовича ще з часів його виступів у ролі гравця. Крім цього, сміливість тренера полягає ще і в тому, щоб не слухати розмови з боку. Ця якість повинна йому допомогти", – вважає 62-річний фахівець.

"Телефонує мені Маркевич: "Що ти робив, коли Рикун приходив п’яний?" Як Микола Павлов обігрував "Динамо", ховав конспекти Лобановського і вижив під час війни

, а також у Viber