УКР РУС

Павлів: Люди у костюмах ку-клус-клану не мали до ходи вболівальників «Карпат» жодного відношення

31 жовтня 2013 Читать на русском

Учора перед матчем 1/8 фіналу Кубку України вболівальники львівських "Карпат" здійснили грандіозний марш вулицями Львова.

Одразу після ходу вболівальників, в інтернеті-просторі з'явилися фотографії людей у костюмах ку-клус-клану, яких дехто уже встиг пов'язати з цим маршем. За коментарем з приводу цієї ситуації журналіст сайту "Футбол 24" звернувся до керівника організації ГО "Завжди вірні" Тараса Павліва, який був одним з організаторів ходи вболівальників.

— Учора відбувся великий марш вболівальників перед матчем з "Металістом". Скільки приблизно людей взяли участь у ньому?

— Більше трьох тисяч осіб, якщо говорити приблизно.

— Наскільки регулярно плануєте проводити подібні дійства та коли слід чекати наступного масштабного маршу?

— Це залежить від дуже багатьох факторів. Я не можу зараз сказати коли проводитимуться подібні марші, це все не є так сплановано. Все залежить від самого матчу, і від настрою, від того як команда грає. Дуже багато факторів на це впливають.

— В інтернеті з'явилися фото учасників маршу, яких вже встигли звинуватити у тому, що вони якимось чином схожі на членів ку-клус-клану і навіть звинуватили у расизмі…

— Ці хлопці не мають до нас жодного відношення. На марші їх не було, оскільки як тільки їх помітили, то одразу ж попросили піти. Ми пояснили їм, що їм не варто тут знаходитись і попередили на майбутнє, що не слід таке робити. Ми попросили їх піти — вони пішли.

— Як щодо ситуації із ФАРЕ та червоно-чорною символікою? Чи будуть фанати відмовлятися від портретів Степана Бандери та Романа Шухевича, якщо з боку ФІФА або ФАРЕ буде таке прохання?

— Ні, фанати не будуть відмовлятися. Бо немає таких заборон, і, я так розумію, не буде і у майбутньому. Це все якась політиками створена ситуація.

— А яка позиція представників фан-руху щодо натуралізації гравців для національної збірної?

- Ми однозначно не підтримуємо натуралізацію гравців. Хотілося б, щоб у команді грали тільки українці. Ніякої натуралізації не має бути, бо, якщо вже всі сьогодні говорять про расизм, це такий же расизм по відношенню до українців.

Розмовляла Юля Ліпенцева