УКР РУС

Павелко: Вболівальники Металіста 1925 перекреслили майбутнє їхньої команди у Другій лізі

19 червня 2017 Читать на русском

Президент ФФУ Андрій Павелко прокоментував дії фанатів Металіста 1925 під час фіналу чемпіонату України серед аматорів.

"Це ще одне підтвердження, що безпека – це окреме питання для всієї України. Якщо вболівальники хочуть прийти на стадіон, вони мають бути у безпеці. За такої хорошої можливості відродження команди, ми бачимо, що клуб та вболівальники перекреслюють своє можливе майбутнє у Другій лізі. Думаю, в атестаційного комітету виникне дуже багато запитань з приводу цих інцидентів.

Це можна вирішити лише на рівні силових структур. Таке може трапитися будь-де. Ми говорили про Маріуполь, а трапилося це у центрі Києва. У Маріуполі таких випадків не було. Зараз ми бачимо, що у Києві знову потрібна концентрація всіх силових органів для того, щоб під час масових подій було безпечно. Ми вже прийняли ряд дій, а у Верховній Раді ми будемо розглядати закони про безпеку стадіонів. Якщо ми не приймемо їх, то європейські матчі можуть і не проводитися в України. Думаю, що до фіналу Ліги чемпіонів у 2018 році буде інший рівень роботи з вболівальниками. Наших фанатів, які не можуть контролювати емоції, буде дуже мало на фіналі Ліги чемпіонів-2018 у Києві. Там буде більшість європейських вболівальників, а пропуск на стадіон буде відбуватися за паспортом", – сказав Павелко в ефірі Footballhub.

Нагадаємо, що під час фіналу чемпіонату України серед аматорів фанати Металіста 1925 влаштували бійку на трибунах. Арбітр достроково завершив гру за рахунку 4:0, тому Агробізнес став переможцем чемпіонату України серед аматорів сезону 2016/17.