УКР РУС

Павелко розповів, куди пішли 8 мільйонів, виділених УЄФА за участь збірної на Євро-2016

24 червня 2016 Читать на русском

Очільник ФФУ Андрій Павелко розповів, на що витрачені гроші від УЄФА за участь збірної України у Євро-2016.

"Куди пішли 8 мільйонів? Дійсно, УЄФА для всіх учасників фінальної частини Євро виділяє певну суму. Реальна цифра, прийнята виконкомом УЄФА – 8 мільйонів євро для кожної федерації. Спочатку цифра від продажів телеправ і виплат спонсорів була позначена в 12 мільйонів, але пізніше УЄФА визначив її в розмірі 8-ми мільйонів. І навіть та сума була виділена в кілька траншів, щоб національна федерація не змогла, наприклад, витратити всі 8 мільйонів за один день.

УЄФА жорстко контролює розподіл цих коштів. Вони даються для забезпечення перебування національної збірної на турнірі. Сама участь, перебування на турнірі – платні, тому УЄФА виділяє цю суму для забезпечення життєдіяльності збірної – оплати переміщень, готелю та інших витрат, на той випадок, якщо національна асоціація не може забезпечити виступ своєї збірної на турнірі.

Також УЄФА передбачав виплати за перемоги, нічиї та вихід в наступний етап турніру. Але виступ нашої збірної на Євро-2016 провальний. Тому, премій платити нема за що. Хочу підкреслити, що жоден учасник національної збірної навіть не піднімав цього питання", – розповів Павелко.

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях

Стало відомо, коли ФФУ розгляне кандидатури на посаду головного тренера збірної України