УКР РУС

Павелко проти трансляції ЧС-2018 в Україні, буде дивитися на західному ТБ

7 червня 2018 Читать на русском

Президент ФФУ Андрій Павелко вважає, що трансляція матчів чемпіонату світу 2018 року в Україні може сприяти пропаганді країни-агресора РФ, але планує дивитися матчі на англійських та італійських телеканалах, щоб бути в курсі подій футбольного життя.

"Я вже заявляв, що від офіційного рівня Федерації футболу України нікого не буде в Москві на чемпіонаті світу. Зокрема, і на Конгресі, який буде проводитися ФІФА. Ми на виконкомі ФФУ передали право представництва тимчасовому повіреному України, офіційному представнику посольства України в Росії, і він буде представляти інтереси України на цьому Конгресі ФІФА.

Я не можу сказати, що вирішать вболівальники в приватному порядку. Особисто я вважаю, що аморально мати ті чи інші відносини з країною-агресором.

Щодо трансляції матчів ЧС-2018 в України моя відповідь буде симетричною. Як вболівальник я розумію, що кожен хоче побачити кращі збірні світу. Але розуміючи, наскільки це може бути пропагандою країни-агресора, я категорично проти.

ЧС-2018: комітет Верховної Ради схвалив заборону на трансляцію матчів Мундіалю в Україні

Верховна Рада має право приймати будь-які законопроекти, які пов'язані з діяльністю парламенту. Які будуть наслідки? Я вважаю, що обмеження моральні чи психологічні все-таки мають бути, бо в нас є закон про країну-агресора, він прийнятий парламентом, і це вносить такий особливий момент у прийняття будь-яких рішень парламентом по трансляції чи нетрансляції в України матчів чемпіонату світу.

Чемпіонат світу я обов'язково буду дивитися, але на італійських телеканалах, на англійських телеканалах. Буду дивитися, бо маю бути в курсі футбольних новин та подій. До того ж я є членом Дисциплінарного комітету ФІФА. І буду проінформований про ті питання, які він розглядатиме. Але в засіданнях не братиму участі, оскільки не буду перебувати на чемпіонаті світу.

Мої фаворити турніру? Щодо фаворитів я ніколи не висловлююся. Бо це моє таке особисте бачення ставок. Я ніколи не роблю ставки та не передбачаю рахунки", – сказав він під час спілкування з журналістами в середу.