УКР РУС

Павелко прокоментував зміни у форматі проведення ЧС-2026

10 січня 2017 Читать на русском

Президент ФФУ Андрій Павелко поділився думкою про рішення ФІФА розширити чемпіонат світу до 48 команд з 2026 року.

"Завжди будь-які реформи сприймаються з підозрами і застереженнями. Такого ще не було, щоб чемпіонат проходив в 16 групах по 3 команди, 2 з яких виходять в плей-офф. Але це ніяк не впливає ні на календар проведення, ні на кількість міст і стадіонів, зате дасть більше можливостей для телебачення і спонсорства. Тут є дві сторони. Так, хочеться, щоб брали участь 16 топ-команд, які вибрали б найкращого. Але сьогодні все настільки швидко змінюється, з'являються несподівані збірні з різних регіонів. Все покаже тільки історія.

Шевченко прокоментував збільшення кількості учасників на ЧС-2026

Україна як єдиний член команди УЄФА та Європи повинна сприймати це саме так. Наскільки я знаю, в Європі максимально негативно сприймають це рішення. Зокрема, через несумірне додавання квот. Я б сказав, що треба час для оцінки цих реформ. Колись і реформа в Лізі чемпіонів оцінювалася по-різному. Але ми бачимо, що цей продукт дає додаткові кошти і учасниками", – сказав Павелко.

ЧС-2026 на 48 учасників. Яким він буде?

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу