УКР РУС

Павелко прокоментував відкриття УЄФА справи проти Роми за прапор "ДНР" на матчі проти Шахтаря

5 квітня 2018 Читать на русском

Президент ФФУ Андрій Павелко подякував УЄФА за відкриття справи проти Роми за демонстрацію прапору "ДНР" на трибунах "Стадіо Олімпіко" під час матчу-відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів проти Шахтаря.

"Федерація футболу України вдячна УЄФА за оперативну реакцію та початок провадження щодо появи на трибунах забороненої символіки проросійських терористичних угруповань, які воюють проти України на Донбасі.

УЄФА відкрив дисциплінарну справу на Рому за прапор "ДНР" на матчі проти Шахтаря

Спільно ми повинні зробити усе можливе, щоб подібні інциденти не повторювались на матчах, які проходять під егідою ФФУ, УЄФА та ФІФА. Також ми сподіваємося, що найближчим часом подібна символіка буде офіційно заборонена FARE.

Ми не дозволимо використовувати футбол для пропаганди тероризму, екстремізму чи дискримінації", – цитує Павелка офіційний сайт ФФУ.

До слова, "Футбол 24" розібрався, хто і чому проніс на "Олімпіко" в Римі прапори незаконних збройних формувань у спеціальному матеріалі: "Підтримують війну проти України, їх обурюють Зозуля і Пятов: чому на матчі Рома – Шахтар махали прапором "ДНР".