УКР РУС

Павелко щодо "платежу за Ярмоленка": Спіймали на гарячому, треба визнати помилку і сплатити

7 червня 2018 Читать на русском

Президент ФФУ Андрій Павелко прокоментував ситуацію зі скандалом навколо платежу солідарності за перехід Андрія Ярмоленка до Борусії Дортмунд.

Він вважає, що залучені до цього особи мають "визнати свої помилки" та сплатити ті кошти, які мають отримати спортивні школи за виховання гравця.

"Клуб, який має можливість заробити на цьому, починає шукати можливість зменшити суму виплати. Це погано. Настільки все має бути жорстко регламентовано, щоб у жодного ділка, якогось агента чи президента клубу не було навіть можливості обійти пряму норму виплати компенсації за підготовленого футболіста.

Платіж солідарності за трансфер Ярмоленка в Борусію Д: у справі з'явились нові скандальні деталі

Сьогодні це питання неприємне, бо раніше воно замовчувалося. Що можливо легше якось там через контору по переведенню в готівку вивести в "нал", трохи дати тренеру і на цьому закрити питання.

Але таким способом ми не створимо систему підготовки футболістів. Не буде мотивації виховувати гравців у шкіл та тренерів.

Ми будемо з цим боротися. Клуби, які не доплатили, обов'язково доплатять. Ті "ліві" компанії, які отримали виплату, – це навіть смішно. Компанія зареєструвалася в 2016 році, отримує компенсацію за підготовку Ярмоленка, який в 2016 році точно не був юним футболістом.

Вже всі розуміють ситуацію. Вже навіть Борусія висловилася з цього приводу.

Я впевнений, що це питання моралі. Те, що зареєстрована кримінальна справа, я не думаю, що це прикрашає наш український футбол. Просто люди мають визнати свою помилку, сплатити повну суму клубам, які виховали Ярмоленка, і закрити цю тему.

Треба визнати, що збиралися зробити погано, не вийшло, часи змінилися, ой, спіймали на гарячому. Визнайте, спокійно сплатіть всю суму, і далі розвивайте український футбол. Має просто бути жорстке щеплення від таких схем", – сказав Павелко, відповідаючи на питання журналістів під час зустрічі в середу.