УКР РУС

Павелко: Перевірки НАЗК я не боюся, а нерухомість можу придбати будь-коли

7 червня 2018 Читать на русском

Президент Федерації футболу України Андрій Павелко відповів на закиди щодо великої кількості готівки в його електронній декларації та відсутності при цьому задекларованої нерухомості.

На зустрічі з журналістами у середу керманич національної асоціації також запевнив, що не боїться перевірок Національного агентства з питань запобігання корупції.

"В мене прекрасна біографія, я був успішним бізнесменом. Ті, хто з Дніпропетровська, мене знають ще з тих часів. Знають, що я почав свою кар'єру з успішного бізнесу. Я будував підприємства з нуля і в мене точно є успіх у бізнесі, завдяки чому я отримав можливість бути фінансово незалежним.

І в якийсь момент з'явилася ідея піти в політику. До цього підштовхнула, наприклад, тодішня голова Національного демократичного інституту (NDI, США), яка на одній із зустрічей сказала, що таким людям треба йти в політику.

Одна з перших кампаній була пов'язана зі спортом та здоровим способом життя в Дніпрі. Це була кампанія на виборах мера, потім місцеві вибори.

Павелко: Я не зупинюся і буду будувати футбольні майданчики

Федерацію футболу Дніпропетровської області я очолював ще раніше, і в той же час розвивав бізнес-можливості. У моїх компаній були серйозні обороти. Я їх створював з нуля і пишаюся цим.

Перевірка НАЗК? Я впевнений, що все в цьому світі має бути підзвітне та перевірене. Так що я не боюся. Навпаки, сам ініціюю будь-яку відкритість у звітності як в Федерації футболу, так і в особистих питаннях.

Щодо відсутності нерухомості в моїй декларації, то я маю сьогодні можливість придбати будь-яку нерухомість. Я сьогодні в пошуку, в роздумах, оскільки я все ж таки більшу частину часу мешкаю в Дніпрі. Там живуть мої батьки та діти. Коли ж я буваю в Києві по роботі в парламенті та в федерації, то намагаюся вибрати житло, не поспішаючи. Я обов'язково його придбаю та запрошу вас на новосілля", – зазначив Павелко.