УКР РУС

Вийшов новий випуск "ТаТоТаке"

2 квітня 2018 Читать на русском

Журналісти Сергій Болотніков та Костянтин Андріюк у новому випуску футбольного ток-шоу "ТаТоТаке" обговорили найбільш резонансні теми останнього тижня – поєдинок Маріуполь – Динамо, скандал зі збірною України U-17 та електронну декларацію очільника ФФУ Андрія Павелка.

Про матч Маріуполь – Динамо

"Якби Динамо не приїхало, це була б катастрофа. Але Суркіс вирішив поїхати і всеодно він виглядає дуже дивно. А як же твердження про гарантії безпеки? Невже тепер не страшно було? Це показало весь абсурд ситуації, яка трапилась минулого року.

Проте і цього разу не минулося без скандальчику. Як повідомляв "Футбол 24", початок матчу вирішили перенести через візит Порошенка. Фанати Динамо спочатку вважали це змовою, проте потім Укрзалізниця перенесла час відправлення потягу, пішла ланцюгова реакція.

З такими темпами вже можна було робити вихідним днем понеділок, оскільки люди могли не встигнути на роботу. І все це через одну людину, бо Президент захотів подивитися футбол.

Маріуполь – Динамо: фанати господарів вивісили банер на адресу Порошенка

Присутність Порошенка не вберегла від сутички фанатів з поліцією. За версією фанатів, правоохоронці почали їх "пакувати" після запалення піротехніки. Фанати Маріуполя заступились за киян, полетіли каміння. Виходить так, що всі боялись провокацій від "сепарів" чи "агентів Кремля", а по факту проблеми створили ультрас спільно з поліцейськими.

Цікаво, що фанати Динамо часто домовляються, що не палять піро на домашніх матчах. Зараз не можна було вчинити так само? Поліція теж молодці. Можна було закрити очі та виписати штраф, знаючи, що фаєри палять на кожному другому матчі і такої реакції немає. Очевидно, хтось хотів вислужитись перед начальством та високими чиновниками. Або Павелко з переляку дав команду "розібратись".

Маріуполь – Динамо: фанати обох команд прокоментували сутичку з поліцейськими

Що стосується самої гри, то вона вдалася. Кияни приїхали без кількох основних футболістів та грали з 9-ма українцями в основі. Таке трапилось вперше у цьому сезоні.

Трійка Гармаш – Буяльський – Ротань не показало нічого. Лише заміни дали результат. Дивно, чому Шапаренко досі не грає в основі. У цьому матчі він забив гол та віддав асист за 20 зіграних хвилин.

Про інцидент зі збірною України U-17

ФФУ одразу відреагувала на технічну поразку команди Кузнєцова. Маркевич та Павелко заявляли, що винні будуть покарані та створили спеціальну комісію. Було звільнено 4-х (!!!) працівників ФФУ. Рішення взагалі неадекватне. Виявляється, саме у збірній U-17 немає людини, в обов'язки якої входить відслідковування дисциплінарних покарань. Таке враження, що Федерація або банально зекономила, або думала, що "авось проканає".

Франков: ФФУ звільнила фахівця з багаторічним стажем, скориставшись скандалом зі збірною України U-17

Був звільнений, зокрема, Володимир Чорно-Іванов, який був контактною особою між УЄФА та молодіжними збірними України. В день, коли грала збірна U-17, Чорно-Іванов був у Англії з молодіжною збірною. Інші звільнені працівники відповідали за відеоаналітику, підрахунок ТТД та за екіпірування збірної!

Єдиний, кого можна непрямо звинуватити – це Мурадян (асистент головного тренера Олега Кузнєцова – прим.). Звісно, головний тренер, знаючи, що у тебе немає людини, відповідальної за облік жовтих карток, міг сам підняти це питання перед матчем. А куди дивились Маркевич та Протасов? У нас же є цілий департамент збірних. Хто прийняв рішення, що в збірній не потрібна людина, в обов'язки якої входили б подібні речі?

Таке враження, що просто знайшли "стрілочників", причому одразу чотирьох. Четверо людей відповідають за картки? Є великі сумніви, що це правда.

Про статки Андрія Павелка

Оскільки очільник ФФУ є народним депутатом, він зобов'язаний подавати електронну декларацію. Павелко зробив це в останній відведений законом день – 31 березня.

Вже другий рік Павелко нічого не пише про членів сім'ї, хоча в нього є дружина та двоє дітей. В декларації жодних даних про їх статки немає. Ходять чутки, що Павелко вже третій рік розлучений. Його дружина у 2015 році у своєму Facebook поставила статус "розлучена". Проте це його особисті справи.

Статки Павелка майже не змінилися, – декларація

Як і в минулій декларації, цьогоріч Павелко вказав, що не має ні власної нерухомості, ні власного автомобіля, ні бізнесу, ні цінних паперів. Складається враження, що перед нами найбідніший президент Федерації футболу в світі. Минулого року він хоча б вказав, що орендує готельний номер, зараз і цього немає.

Андрій Васильович офіційно – бомж. А їздить на "Лексусі", який вже 4-й рік орендує. Також він задекларував 12 дорогих годинників, 3 пари запонок та 5 торгових марок.

Зарплата Павелка зросла на 60%. Хоч в когось зарплата росте і хтось живе по-новому. Заощаджень стало трохи менше, але всеодно суми непогані (650 тисяч євро, 325 тисяч доларів США, 950 тисяч гривень). Тепер зрозуміло, чому він в останній день подав декларацію – такі суми довго перераховувати.

Як Павелко будує футбольні майданчики, – журналістське розслідування

На банківських рахунках майже нічого не змінилось – там мізерні суми. Загалом статки Павелка складають майже 1,2 млн доларів США. З них 99,7% Андрій Павелко тримає готівкою. Чудова реклама для нашої економіки та банків.