УКР РУС

"Павелко хоче зайняти місце Суркіса в УЄФА та може перетворитись на футбольного диктатора", – новий випуск ток-шоу "Татотаке"

20 лютого 2018 Читать на русском

Українські журналісти Костянтин Андріюк та Сергій Болотніков у новому випуску футбольного ток-шоу "Татотаке" підвели підсумки розгляду "справи Маріуполя" у Спортивному арбітражному суді Лозанни. "Футбол 24" підготував найцікавіше з даної програми.

Про спробу укласти мирову угоду під час розгляду справи в CAS

На засіданні CAS як мінімум двічі пропонували укласти мирову угоду. Першою пропозицією було переграти матч у Маріуполі. Це пропонував сам суддя, проте Маріуполь та ФФУ не погодились. В свою чергу, Динамо було готове на це.

Справа Маріуполя: Динамо програло ФФУ в CAS

Друга історія – Динамо пропонувало Маріуполю зіграти 3 наступні матчі (включно з цим) на нейтральному полі і взяти на себе всі витрати щодо організації матчу. Маріуполь знову не погодився.

Про можливість уникнути суду

Було 3 реальних сценарії, ну нехай два з половиною. Суркіс міг отримати гарантії, звернувшись до свого давнього знайомого Віктора Медведчука. Були б такі гарантії, яких би не дали жодна поліція чи СБУ.

Другий варіант – Суркісу можна було зняти з себе відповідальність, звернувшись до команди та запропонувати хлопцям самим прийняти рішення – їхати чи не їхати в Маріуполь.

Маріуполь – Динамо: CAS у Лозанні пояснив нюанси свого рішення щодо матчу

Третій спосіб – ФФУ могла запропонувати поміняти матчі місцями: перший поєдинок зіграти в Києві, другий – у Маріуполі. Чому цього не сталося? Все дуже просто – це були політичні ігри, а не суперечка Динамо та Маріуполя чи Динамо і ФФУ.

Денисов: Суркіси завдали удар не по ФФУ, а по престижу України

Гарантії, яких хотів Ігор Суркіс – це лише шматок паперу, який не захищає від "градів" та бомб. Суркіс не хотів реальної безпеки, він хотів зіграти на цьому, зіграти проти ФФУ. ФФУ, в свою чергу, вирішила використати цю ситуацію і "замочити" і Динамо, і особисто Суркіса.

Про вболівальників Динамо

В цій ситуації найбільше шкода фанів киян, які підтримували Динамо. Проте виявилось, що вони підтримували не свій клуб, а Суркіса. По суті вони стали армією ботів Суркіса, їх просто використали.

Вболівальникам киян потрібно зробити висновки з цієї справи.

Про наслідки рішення CAS

Тепер ФФУ почне "добивати" Динамо. Будуть виходити різноманітні статті, на які не варто вестися. Крім того, є інформація, що Павелко хоче стати віце-президентом УЄФА. Тобто він хоче не лише не допустити переобрання Суркіса, а й самому зайняти його місце.

Рішення CAS – велика стратегічна перемога ФФУ. Судячи з подій останніх років, випливає, що ФФУ та Андрій Павелко є союзником Ріната Ахметова.

Павелко: Рішення CAS – хороше щеплення від вірусу вседозволеності та хаосу

Є загроза, що Павелко може перетворитись на такого собі футбольного диктатора. Саме це може стати головним підсумком так званого "Маріупольгейту".