УКР РУС

Павелко: Бачили гру Салаха? В Єгипті також є завод по створенню штучних полів

25 квітня 2018 Читать на русском

Президент Федерації футболу України Андрій Павелко вважає, що програма по створенню штучних футбольних полів дозволить виховати в країні покоління нових талановитих гравців.

"Наші діти мають можливість отримати і футбольні поля, і м'ячі, і ліцензованих тренерів, щоб через якійсь час ми отримали якісних футболістів для всіх наших збірних. Тому що зараз так побудована система, що не привівши у футбол великої кількості молодих юних талантів, ми не отримаємо через 12-15 років їх у великому футболі.

Павелко: Можливо, Суркіса і Януковича об'єднала в свій час у політиці любов до унітазів

І та прогалина, що зараз існує, це прогалина 12-15-річної давності в розвитку українського футболу.

Ті країни, які успішні в стратегіях розвитку футболу, – Ісландія, Німеччина – роблять такі програми по штучних полях. Єгипет, а ми вчора бачили прекрасну гру Мохамеда Салаха, також прийняв таку програму. В Єгипті є свій завод, вони також будуть створювати штучні футбольні покриття.

"Якщо ти не припиниш забивати, я стану мусульманином" – Салах перевершив Мессі та Роналду, "Золотий м'яч" під загрозою?

Це демонструє, що ми на правильному шляху. І коли ми досягнемо свого, то у нас через певний час буде не лише мета та мрія участі в фінальних турнірах чемпіонатів світу та Європи, а і надія та впевненість ставити серйозні завдання на ці змагання", –сказав Павелко на зустрічі з журналістами.