УКР РУС

Павелко – про боротьбу з договірними матчами: Це історичний день для українського футболу

22 травня 2018 Читать на русском

Президент Федерації футболу України Андрій Павелко вважає, що перші результати боротьби з договірними матчами є лише початком на шляху очищення українського футболу від нечесної гри.

"Це історичний день. Це лише початок очищення українського футболу від того, що було укорінено роками.

Причому злочинці тепер не будуть відбуватися лише адміністративними штрафами. За необхідності ми будемо ініціювати посилення відповідальності за такі злочини.

Впевнений, що робота комітету етики, який очолює Франческо Баранка, та першого віце-президента ФФУ Назара Холодницького принесе свої результати. Я впевнений, що це гарний сигнал усім молодим футболістам, які на порозі вчинення подібних злочинів.

Вони мають замислитися над своїм майбутнім, як у футболі, так і в житті. Це дуже добрий "кейс" і для всього європейського футболу", – зазначив Павелко на прес-конференції у вівторок, 22 травня.

Відповідаючи на питання стосовно того, чи будуть прийняті рішення про відсторонення тих чи інших функціонерів чи арбітрів Федерацією футболу, Павелко анонсував, що розповість про це на прес-конференції 23 травня, в якій візьмуть участь голова комітету етики та чесної гри Франческо Баранка та голова комітету арбітрів Лучано Лучі.

Нагадаємо, сьогодні, 22 травня, розпочалась масова облава на організаторів договірних матчів. Також МВС опублікувала відео, де продемонструвала 2 факти передачі хабаря.