УКР РУС

Пасторе для Моурінью за 8 хвилин. ПСЖ - "Челсі" - 3:1. ВІДЕО

3 квітня 2014 Читать на русском

Парижани в першому чвертьфіналі Ліги чемпіонів здобули позитивний для себе результат завдяки генію Хав'єра Пасторе.

За всієї поваги до інших дуелей, саме протистояння ПСЖ і "Челсі" принаймні на папері виглядало найбільш рівним і збалансованим, смачно збагаченим інтригою. Парижани домінують у чемпіонаті Франції - 13 очок відриву від "Монако". Проте, як відзначає не один експерт, завдяки тріумфам в Лізі 1 популярності і світової слави не здобудеш.

На іншому полюсі "Челсі", який лише в останньому турі втратив першу сходинку на користь "Ліверпуля". Лондонці відчайдушно б'ються на двох фронтах. І все в них ніби добре, але регулярно трапляються такі провали, як у паризькому матчі. 3:1 - саме провальний результат, позаяк по грі ПСЖ і мінімальній перемозі міг бути надзвичайно радий. Ну, ніяк не читалось по сухому на моменти поєдинку такого феєричного кінця.

Париж взяв своє зі старту. Після голу Лавессі, який прийшов з помилки Террі, господарі присіли - роль другого номера цілком відповідала задумам Блана. "Челсі" спочатку виглядав розгубленим, але коли заволодів м'ячем, позбавив ПСЖ будь-яких можливостей для контргри. Малюнок гри гостей виглядав непорушним і монолітним, а ось команда Блана збилась на сумбур. Ібрагімовіч та Кавані перебували в тіні, з якої, зрештою, фактично і не вийшли. Значно більше попереду вирішували аргентинці. Лавессі міг, але не оформив дубль, Пасторе ж вистачило лише 8 хвилин - небанальні фінти поставили у глухий кут весь захист лондонців, а Чех просто прогавив удар у ближній кут. Моурінью все прорахував, але про Пасторе підопічним не розказав. Хоча тут розказуй не розказуй, генія зупинити практично нереально.

Коли Азар забив і зрівняв рахунок, здавалось, "Челсі" можна потроху висушувати гру. Гол на виїзді є, пропустять максимум ще один -  навіть такий результат доволі непоганий. Мабуть, десь так міркував сеу Жозе і після влучання Азара в стійку гостьова команда притихла. ПСЖ уже не дарував моментів, Сілва потужно діяв у задній лінії і виправлявся за пенальті, який привіз, сфоливши на Оскарі. Середня лінія, складена з Матюїді, Мотти і Вератті, потроху налагодила контроль і змусила опонентів рахуватись із собою. Гол, проте, міг прийти в будь-які ворота з однаковісіньким успіхом, і він прийшов від ніг Давіда Луїша, але на користь господарів. Ібрагімовіч травмувався на рівному місці, але, правду кажучи, він мало на що впливав сьогодні, тому ця втрата вирішальною не стала. Більше того, вихід Лукаса якраз пожвавив гру ПСЖ.

А далі вже був майстер-клас Пасторе. Заміни Блана спрацювали по-максимуму, адже і Кавані, і Златан не виправдали надій. Зате не підвів Лавессі - гол+пас. 3:1 - привід для розчарування Моурінью. "Челсі" приїхав забити і якщо й програти, то мінімально. Частину завдання виконали, решту провалили. І хоча різниця несмертельна, лондонцям буде важкувато на "Стемфорд Брідж" у пошуках бажано сухого результату. Потрібно забивати щонайменше два, а якщо ПСЖ не "сяде" у власний штрафний, цілком зможе підловити свій шанс.

ПСЖ - "Челсі". ОНЛАЙН-трансляція 3:1 (1:1)

Голи: Лавессі, 4, Давід Луїш, 61 (авт.), Пасторе, 90+3 - Азар, 26 (пен.)

ПСЖ: Сірігу, Тьяго Сілва, Алекс, Максвелл, Жалле, Мотта, Матюїди, Верратті (Кабай, 76), Кавані, Ібрагімовіч (Лукас, 69), Лавессі (Пасторе, 85)

"Челсі": Чех, Івановіч, Луїс, Кехілл, Террі, Аспілікуєта, Рамірес, Оскар (Лемпард, 71), Азар, Вілліан, Шюррле (Торрес, 59)