УКР РУС

ПСЖ знищив Селтік, Спортінг переміг Олімпіакос та впритул наблизився до Ювентуса в групі D

22 листопада 2017 Читать на русском

В рамках 5 туру Ліги Чемпіонів Парі Сен-Жермен познущався над Селтіком, Баварія на останніх хвилинах здобула перемогу над Андерлехтом, Манчестер Юнайтед зіграв внічию з Базелем, а Спортінг впевнено переміг Олімпіакос.

Парі Сен-Жермен розгромив Селтік. Хоча матч розпочався зі швидкого Селтіка, Нтчам з кутового відпасував на лінію штрафного, а Дембеле в дотик пробив у дальній кут. Парижани з відповіддю не забарились і на 9 хвилині Неймар після чудового пасу Рабйо зрівняв рахунок. А на 22 хвилині бразилець обігрався з Вератті та вивів французів вперед. За 6 хвилин Неймар головою скинув на Кавані і Едінсон легко переправив м'яч у ворота. А ще за 7 хвилин після розіграшу штрафного Мбаппе отримав м'яч у карному майданчику та довів рахунок до розгромного. В другому таймі Вератті, Кавані і Алвес забили по голу, зробивши рахунок непристойним.

Баварія на виїзді вирвала перемогу в Андерлехта. Матч досить активно розпочали бельгійці і мали непогані моменти біля воріт Ульрайха, але Теодорчік та Спаїч не реалізували свої моменти. В Баварії моментів було мало і з реалізацією також були проблеми. Однак в другому таймі Лєвандовскі після пасу Толіссо вивів мюнхенців вперед. Щоправда, ненадовго: Теодорчік навісив до штрафного, а Анні ударом головою зрівняв рахунок. Але мюнхенці таки святкували перемогу в матчі, Толіссо з передачі Кімміха забив переможний гол.

Базель на останніх хвилинах обіграв Манчестер Юнайтед. Початок матчу був за англійським грандом і найбільше відзначився Феллаїні, який мав три нагоди для забитого голу. Окрім нього моменти мали Мартіаль та Лукаку, а удар Рохо на останніх хвилинах тайму влучив у поперечку. В другому таймі Базель активізувався, однак Дьє, Штеффен, Ланг не змогли реалізувати нагоди. Однак на 89 хвилині після класного пасу Петретти Ланг влучно замкнув і приніс швейцарцям перемогу.

Спортінг впевнено переграв Олімпіакос та наблизився до Ювентуса впритул. Португальці розпочали матч з атак, намагаючись забити швидкий гол. Однак забити вдалось лишень наприкінці першого тайму, Бас Дост переправив м'яч у ворота. А за 3 хвилини Сезар скористався помилкою захисника і подвоїв перевагу лісабонців. В другому таймі леви продовжили атакувати і мали ще пару моментів, але рахунок до розгромного довів Дост. Олімпіакос спромігся на гол престижу від Оджіджи-Офо, однак більшого Спортінг їм не дозволив створити.

Таким чином, після 5 туру Парі Сен-Жермен та Баварія оформили вихід у наступний етап Ліги Чемпіонів, Базель залишає шанси на 2 місце в групі A, а Спортінг має нагоду випередити Ювентус в останньому турі группового етапу.

Ліга Чемпіонів 2017/18, 5 тур

Парі Сен-Жермен – Селтік – 7:1

Голи: Неймар, 9, 22, Кавані, 28, 79, Мбаппе, 35, Вератті, 75, Алвес, 80 – Дембеле, 1

Андерлехт – Баварія – 1:2

Голи: Анні, 63 – Лєвандовскі, 51, Толіссо, 77

Базель – Манчестер Юнайтед – 1:0

Гол: Ланг, 89

Спортінг – Олімпіакос – 3:1

Голи: Дост, 40, 66, Сезар, 43 – Оджіджа-Офо, 86