УКР РУС

Парад красивих голів. Підсумки 10 туру Серії А

31 жовтня 2011 Читать на русском

Поразка "Наполі", важка перемога "Мілану", "Інтер" і надалі сімнадцятий, гол Антоніо ді Натале, звільнення Марко Джампаоло. Все це - про 10 тур італійської Серії А.

 

МАТЧ

“Ювентус”, завдяки перемозі над “Інтером”, втримався на вершині турнірної таблиці італійської першості. Усі голи у матчі були забиті ще у першому таймі — поміж голами гравців "бьянко-нері" Вучініча та Маркізіо ударом красенем відзначився Майкон.

Однак його голу було недостатньо для загальної перемоги. 1:2 - “Інтер” і надалі сімнадцятий. Щоправда, невідомо як оцінювати гру “неррадзурі” по цьому матчу - чи то як гру 17-ї команди, чи то як гру претендента на Скудетто? Ну а щодо “Юве”, то команда вчергове заслужила на компліменти.

ГРАВЕЦЬ

Групу переслідувачів “Старої Синьйори” очолює “Удінезе”. У "кузні талантів для грандів" постійно залишається один і той же гравець — Антоніо ді Натале. Його гол на 38-й хвилині і приніс перемогу “зебрам” у матчі із “Палермо”. Саме через те, що гол став вирішальним, і через те, що ді Натале й надалі лідер суперечки бомбардирів, надамо йому звання героя туру.

ТРЕТІ

“Лаціо”, який в минулому сезоні мав неабиякі проблеми у нападі, у цьогорічній першості демонструє гру, з якою сміливо можна претендувати на місце у Лізі чемпіонів. Ось і у звітному турі у “орлів” не виникло проблем у матчі із “Кальярі”, який в цьому сезоні також не виглядає хлопчиком для биття. 3:0 — впевнена перемога підопічних Еду Рейї, а гол Лулича, яким він відкрив рахунок, заслуговує на те, аби переглянути його ще раз.

ПІДНЯЛИСЯ

На відміну від “Інтера”, у “Мілану”, схоже, криза закінчилася. У звітному турі “россо-неррі” здолали не кого-небудь, а “Рому”. Хоча перемога міланістам далася нелегко — 3:2 і "Мілан" повернувся у боротьбу за Скудетто.

А от у “Ромі”, подейкують, після цієї поразки ситуація в середині колективу доволі напружена і гравці начебто дуже незадоволені головним тренером Луїсом Енріке.

НЕСТАБІЛЬНІСТЬ

Продовжує дивувати “Наполі”, який то відбере очки у “Мілану” та “Інтера”, то втрачає їх у матчах з “Кальярі” або ж “Пармою”. Цього разу кривдником неаполітанців стала “Катанія”. Не в останню чергу неаполітанці програли через вилучення Сантани на 43-й хвилині. Проте, якщо “маленькі віслюки” й надалі продовжать втрачати очки “на рівному місці”, то тут не про Скудетто — тут би як у Лігу чемпіонів потрапити доведеться думати. Справжню ж силу “Наполі” можна буде оцінити у наступному турі, де цій команді буде протистояти “Ювентус”.

 

НЕ ЗВІЛЬНИЛИ

Сініша Міхайловіч отримав останній шанс — якщо “Фіорентина” перемагала “Дженоа”, то серб залишався на своєму посту. В іншому випадку, шукав би нову роботу. Від звільнення Міхайловіча врятував Андреа Лаццарі — саме його гол на 41-й хвилині став єдиним у матчі і приніс “фіалкам” перемогу.

 

ЗВІЛЬНИЛИ

А от тренеру “Чезени” Марко Джампаоло пощастило менше — після поразки від “Парми” - 0:2, його відправили у відставку. Хоча перед матчем про звільнення мова не йшла, проте причини такого рішення можна зрозуміти — у “Чезени” і досі нуль у графі перемоги.

РОЗІГНАЛИСЯ

Попри важкий старт, непоганої ходи набрала “Болонья”. Перемога над “Аталантою” стала для неї вже третьою в останніх чотирьох матчах. Нарешті вдалося відзначитися Марко ді Вайо, проте на особливу увагу заслуговує удар Сімоне Лорії, яким він встановив остаточний рахунок матчу — 3:1.

АУТСАЙДЕРИ

У матчі аутсайдерів “Лечче” - “Новара” якоїсь супергри побачити не вдалося. Команди забили по одному голу ще у першому таймі встановивши остаточний рахунок. 1:1 — нижче за ці команди у турнірній таблиці лише “Чезена”.

РОЗГРОМ

А от “Сієна” здивувала. У новачка Серії А не виникло проблем у поєдинку із “К'єво”. “Віслюки” спромоглися хіба що на гол престижу від Москарделлі, натомість пропустили у свої ворота чотири. Особливо красивим був удар Гаетано Д'Агостіно, після якого рахунок у грі став - 3:0.

ГОЛИ

Оскільки красивих голів у матчі вистачало, то пропонуємо Вам обрати, хто ж із чотирьох претендентів забив найкраще.


   Підготував Андрій Думич